L’Ajuntament ofereix monitoratge per atendre l’alumnat amb NEE a les extraescolars

Les famílies interessades han d’enviar la sol·licitud a la Regidoria d’Educació, que coordina la iniciativa

L'objectiu de la iniciativa és que tots els infants i joves puguin participar en les activitats extraescolars
Arxiu/ Sílvia Alquézar

L’Ajuntament de Montcada i Reixac ofereix un nou servei de monitoratge de suport per a infants i joves amb necessitats educatives especials (NEE) que vulguin participar a les activitats extraescolars que ofereixen les AFA dels centres educatius de primària i secundària de Montcada i Reixac. Aquest projecte el coordina la Regidoria d’Educació i, per iniciar el procés de sol·licitud, les famílies interessades han d’omplir un full d’inscripció que trobaran a www.montcada.cat i reenviar-lo al correu [email protected]. El termini per fer la tramitació finalitza el 15 de novembre.

Un cop es rebin les sol·licituds, hi haurà una revisió de cada cas per valorar les particularitats de cada demanda i els recursos que s’hi han de destinar. ‘En la nostra línia d’oferir un lleure educatiu que tingui en compte l’atenció a les diversitats posem en marxa aquest servei per tal que infants i joves amb necessitats educatives especials puguin participar a les extraescolars com ho fa la resta dels seus companys’, ha explicat la regidora d’Educació, Jessica Segovia (ECP). Donar resposta als infants amb NEE en l’espai extraescolar és un tema que s’ha analitzat i treballat amb profunditat en les formacions sobre lleure educatiu i inclusiu amb les diferents entitats vinculades a aquest àmbit.

En la línia de donar resposta a que infants i joves amb NEE puguin participar a activitats extraescolars organitzades a les seves escoles, de lleure o esportives, la Regidoria d’Educació hi destina altres recursos. Des de fa dues temporades, assumeix el cost del monitoratge de suport als cursos de natació a primer de primària de tots els centres públics del municipi en horari lectiu, que organitza la Regidoria d’Esports. Tant el servei de monitoratge a infants i joves amb NEE per a les extraescolars de les AFA com el suport en horari lectiu en els cursos de piscina és possible gràcies a una subvenció atorgada per l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari