L’Ajuntament ofereix una vintena de cursos a les entitats per millorar el seu funcionament

Els interessats s’hi han d’inscriure a través de la Regidoria de Participació Ciutadana

La Regidoria de Participació Ciutadana ha elaborat un Pla de Formació que ofereix a les més de cent entitats inscrites al Registre Municipal per donar-les suport en la millora de la gestió i funcionament interns. La proposta és fruit d’una jornada participativa que va tenir lloc a final del 2007, durant la qual, una vintena d’associacions va fer públiques les seves principals necessitats, tant formatives com d’organització interna. La fiscalitat, el relleu a la direcció de l’entitat, la fórmules per fer difusió de les activitats i la manca de participació són algunes de les principals qüestions que preocupen les entitats del municipi.

El Pla de Formació que proposa la Regidoria de Participació Ciutdana es divideix en quatre blocs que giren entorn l’organització interna, la gestió econòmica, els sistemes de comunicació i difusió de les activitats i la informàtica i les noves tecnologies. D’aquests quatre blocs s’ofereixen prop d’una vintena de cursos i les entitats tenen ara l’oportunitat d’inscriure’s en aquell que més l’interessi. Per tal de fer la inscripció als tallers, les associacions han de posar-se en contacte amb Participació Ciutadana, de manera presencial, per telèfon, correu electrònic o bé a través del portal municipal d’entitats, situat al web montcada.cat. La tècnica municipal de Participació Ciutadana, Pilar Cazorla, ha explicat que els cursos, que per a les entitats seran gratuïts, es faran sempre i quan hi hagi un mínim d’inscrits.

Organització interna de les associacions, elaboració d’un projecte anual d’actuació, el marc legal de les entitats, el disseny d’un pla de comunicació o com fer una pàgina web són alguns dels cursos que ofereix Participació Ciutadana a les associacions. Cazorla ha indicat que a les entitats els preocupa especialment el relleu de les juntes directives. El Pla de Formació s’emmarca en els projectes de millora de la participació ciutadana que s’ha fixat el govern per a aquest mandat. Altres iniciatives que s’estan duent a terme a hores d’ara en aquest sentit són la constitució del Consell Territorial del Centre, un òrgan que pretén implicar la ciutadania en la presa de decisions sobre projecte de futur del municipi.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari