L’Ajuntament posa en marxa la segona edició de la campanya per promoure l’ús de bosses de roba entre la clientela

L’objectiu és incentivar sistemes més sostenibles per anar a comprar i donar suport al teixit comercial del municipi

L'Ajuntament de Montcada i Reixac ha tornat a produir bosses de cotó per tal que els comerços del municipi les distribueixin entre la seva clientela. Després de la bona acollida de la primera tirada, a final del 2017, el consistori ha decidit fer 6.000 bosses més. Amb el lema ‘Compro a prop, contamino poc’, la campanya local pretén, d’una banda, que la ciutadania faci servir sistemes més sostenibles per anar a comprar i, per l’altra, donar suport al teixit comercial del municipi.

La iniciativa va sorgir de les regidories de Comerç i Turisme i Medi Ambient, arran la nova llei catalana que prohibeix als establiments distribuir gratuïtament les bosses de plàstic, amb l’objectiu de fomentar la sostenibilitat. Les associacions de comerciants del municipi s'encarregaran de lliurar als establiments associats, que, per la seva banda, les donaran a la clientela quan hi vagi a comprar. Aquelles botigues que no formin part de cap entitat, poden venir a buscar-les a l’Ajuntament.

Des del març del 2017, els establiments comercials han de cobrar les bosses de plàstic o oferir a la clientela altres alternatives on dipositar les compres. La decisió de fer pagar es va assumir en el marc del Pacte per la bossa, signat al 2009, que té com a objectiu fonamental assegurar una reducció efectiva i sensible del nombre de bosses de plàstic d’un sol ús consumides, que comporten un gran impacte ambiental. Per a la seva fabricació es fa servir una gran quantitat d’energia i de substàncies derivades del petroli i la seva degradació dura més de 50 anys.

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari