L’Ajuntament posa en marxa una campanya per evitar l’abandonament de gossos a l’estiu

Es calcula que només un terç dels propietaris tenen censats els animals de companyia

L’Ajuntament de Montcada i Reixac ha engegat una campanya per evitar l’abandonament de gossos a l’estiu, època de l’any especialment conflictiva ja que augmenten substancialment els abandonaments de gossos i gats. Des d’avui pot veure als carrers de tot el municipi aquesta campanya (a la imatge, un dels cartells), amb cinc models diferents d’imatges.

L’any passat, el Consistori va trobar un total de 121 gossos perduts o abandonats i 27 gats, quatre d’ells morts. Actualment l’Ajuntament ha suspès el servei de recollida de gossos abandonats ja que el centre de Recollida d’animals de Terrassa, on es deriven els que són trobats al municipi, està saturat i no n’admet més, a excepció de gossos perillosos o que presentin símptomes de malalties.

La regidora de Salut Pública i Serveis Socials, M. Carme González (CiU), ha declarat que “es calcula que només una tercera part dels propietaris té el seu animal censat amb xip, tot i que legalment hi ha l’obligació de fer-ho. Això demostra que la tinença responsable d’animals és encara un repte per assolir”. En cas que les autoritats trobin un animal al carrer identificat amb aquest xip, es pot retornar a casa o bé actuar contra el propietari per haver-lo abandonat, com preveu la llei.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari