L’Ajuntament reconeix els alumnes i les empreses dels projectes d’escola i treball

El consistori es planteja bonificar les empreses que es comprometin socialment

Més de 150 joves i una vuitantena de responsables d’empreses han rebut aquest migdia un homenatge a l’institut La Ferreria, organitzat per l’Ajuntament en el marc del Dispositiu Local de Transició Escola Treball (DiLTET), un projecte marc promogut per la Generalitat i la Diputació de Barcelona que pretén orientar els estudiants amb fracàs escolar en el seu futur laboral o docent. Els alumnes reconeguts són dels instituts La Ribera, Montserrat Miró, La Ferreria i La Salle i han participat aquest curs als projectes d’estades formatives (47 joves i 47 empreses) i al Pla de Qualificació Professional Inicial (PQPI) (30 joves i 17 empreses)–coordinat per la Regidoria d’Educació– o bé al Tastet d’Oficis, que gestiona Promoció Econòmica (80 alumnes i 14 empreses).

 

La presidenta de l’Àrea Social i regidora d’Educació, Ana Rivas (PSC), ha destacat la transversalitat del programa “que implica molts departaments municipals” i ha valorat positivament l’experiència, que enguany arriba a la tercera edició, explicant que “la xifra d’empreses que hi col·laboren ha crescut, el que significa que més joves podran beneficiar-se de d’aquesta oportunitat”. L’edil ha manifestat que, donat l’actual context de crisi, “la formació és fonamental i per això estem fent una inversió molt forta en aquest àmbit, però també necessitem la implicació del teixit empresarial”. De part del consistori també ha pres la paraula el regidor de Promoció Econòmica, Joan Carles Paredes (CiU), qui ha agraït els empresaris i els joves “el vostre esforç” i ha avançat que, a banda de treballar per comptar amb més participants, “creiem que, malgrat les dificultats econòmiques de les arques municipals, hem d’establir mecanismes per bonificar les empreses que duguin a terme tasques de responsabilitat social”.

 

L’acte també ha comptat amb la presència del subdirector general de Programes i Recursos del Departament d’Educació, Xavier Farriols, qui, adreçant-se especialment als joves, ha expressat que “de les dificultats és complicat sortir però heu fet un gran esforç per formar-vos”. Farriols també ha destacat la cooperació entre institucions per dur a terme el projecte. Per la seva banda, Josep Comas, el coordinador de l’Àrea d’Educació de la Diputació, ha apuntat que el més destacable del projecte és “la implicació d’un ajuntament que es preocupa per tirar endavant aquest pla, la recerca de la complicitat de tots els departaments municipals, la col·laboració amb altres administracions públiques i el sector privat i la participació de l’alumnat”.

 

 En representació de les empreses que han participat al programa, Lidia Clotet –d’Injecció Amat– ha expressat que “quan ens van presentar la proposta, no ho teníem clar, però ara estem molt satisfets d’haver col·laborat a formar un jove, que ens ha donat l’alegria de voler continuar estudiant”. En representació dels alumnes, Alan Prieto (alumne del curs d’informàtica del PQPI) ha explicat la seva experiència –no va aprovar l’ESO i es va dedicar a treballar– destacant que “tinc molt clar que és fonamental estudiar”. Sue Caamaño, la directora de l’institut amfitrió, ha parlat de “la importància de les empreses en el procés de socialització dels joves, que a les pràctiques aprenen conceptes com el compromís i la exigència”. L’acte ha acabat amb el lliurament de diplomes als empresaris i als alumnes i amb un refrigeri elaborat pels estudiants del DiLTET del taller de cuina.

Seccions:

Deixa un comentari