L’Ajuntament recull propostes per fer de Montcada una ciutat educadora

La primera jornada Ciutat i Educació assoleix un elevat índex de participació i implicació ciutadana

Potenciar la figura dels educadors de carrer als barris, millorar la mobilitat interna en transport públic, crear una xarxa de col·laboració entre les Ampas dels centres educatius i facilitar els recursos necessaris per integrar socialment els nens i nenes amb necessitats educatives especials van ser algunes de les propostes que es van formular ahir en el marc de la Jornada Ciutat i Educació convocada per l’Ajuntament de Montcada i Reixac. La Jornada s’ha desenvolupat en dues sessions de més de tres hores de durada i ha estat força participativa. La primera va tenir lloc dimarts a la tarda i va servir per presentar el Projecte Educatiu de Ciutat (PEC) i la diagnosi que s’ha fet del municipi sobre les característiques pròpies de la localitat i els recursos educatius de què disposa. Així mateix es van fixar els principals objectius que ha de complir una ciutat educadora.

En la segona sessió, feta ahir, els participants van tenir l’oportunitat de fer aportacions concretes i n’hi va haver moltes centrades en tres àmbits: el civisme, l’escola i la formació al llarg de totes les etapes de la vida. Entre les principals conclusions es va posar de manifest que cal incentivar els símbols i les activitats que promoguin un sentiment de pertinença al municipi i que s’han de fer polítiques de conscienciació per millorar la convivència i per aconseguir una societat integradora en què tots els montcadencs, des de la seva diversitat, puguin exercir els seus drets i deures com a ciutadans.

En l’acte de cloenda de la Jornada, la regidora responsable del PEC, M. Teresa Gallego, del PSC, va manifestar el seu agraïment als participants pel seu entusiasme i va dir que, a partir, d’ara cal posar fil a l’agulla perquè la majoria de propostes manifestades es pugui fer realitat. També l’alcalde , César Arrizabalaga, va ser present a la cloenda i es va manifestar gratament sorprés pel grau de participació i d’implicació assolit.

L’Ajuntament s’ha compromès a tornar a convocar abans de l’estiu una trobada amb totes les persones que estan participant en l’elaboració del Projecte Educatiu de Ciutat per presentar les propostes recollides durant els dos últims dies. D’altra banda, s’ha habilitat l’adreça de correu electrònic [email protected] perquè qualsevol ciutadà pugui fer els seus suggeriments al PEC.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari