L’Ajuntament renova el conveni per oferir els programes de transició de l’escola al treball

Els alumnes del Diltet começaran les pràctiques a empreses externes al gener

Robert Romaní, del programa formatiu Suma't, fa pràctiques de monitor a l'escola Font Freda, contractat per Més que lleure
Silvia Díaz

L’Ajuntament ha renovat el conveni amb el Departament d’Ensenyament per continuar oferint al municipi el Pla de transició al treball, en el marc dels programes de qualificació professional inicial (PQPI), adreçats a joves entre 16 i 21 anys que han acabat l’educació obligatòria sense obtenir el títol de graduat en educació secundària obligatòria (ESO). El consistori també ha renovat un altre acord amb la Diputació de Barcelona en aquest mateix sentit, ja que aquesta administració també aporta una subvenció al projecte. Els joves que formen part d’aquest programa presenten dificultats per seguir la formació reglada i no disposen d’una preparació professional suficient per incorporar-se de ple al món laboral, de manera que se’ls ofereix un recurs específic que permeti millorar la seva formació i el pas al treball.

Enguany s’han organitzat dos grups a l’institut La Ferreria que desenvoluparan durant el curs 2011-2012 formació teòrico-pràctica amb l’objectiu de millorar les possibilitats d’ocupació i/o continuïtat formativa dels joves que hi participen, i inclouran les accions d’orientació i seguiment individualitzades encaminades a definir i aplicar l’itinerari de formació i ocupació de cada alumne, així com l’acompanyament en el seu procés d’inserció laboral o formativa. El projecte inclou pràctiques a empreses externes, que arrencaran al gener. Els mòduls que s’imparteixen són auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic, i auxiliar en muntatge i manteniment de sistemes microinformàtics. La trentena de joves que els cursen compten amb el suport de professorat especialitzat i professionals experts en aquests àmbits.

Els PQPI formen part del Dispositiu Local de Transició Escola – Treball (DiLTET), juntament amb altres recursos adreçats a l’orientació dels joves cap al món laboral, com el programa Suma’t, que ofereix Promoció Econòmica. És el cas dels programes d’adaptació curricular que imparteixen els quatre instituts del municipi, amb un total de 43 alumnes que segueixen l’escolarització exigida i fan pràctiques laborals en empreses i uns tallers on treballen l’adquisició de les competències bàsiques necessàries per desenvolupar-se professionalment. A més, el DiLTET acull altres joves, no escolaritzats, als quals se’ls ofereix orientació i se’ls fa un acompanyament per aconseguir la seva integració sociolaboral.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari