L’Ajuntament s’afegeix a la iniciativa ‘Els cims pels drets LGTBI’

A Montcada, hi ha previst penjar la bandera del col·lectiu aquest dimarts al turó de Moia

La xerrada sobre la diversitat sexual va anar a càrrec del Casal Lambda
Laura Grau

La Regidoria d’Igualtat, Feminismes i LGTBI organitza diverses iniciatives amb motiu del Dia Internacional de l’Alliberament LGTBI, que es commemora el 28 de juny. En el marc del programa, el consistori s'ha afegit a la iniciativa 'Els cims pels drets LGTBI' impulsada pel Consell Nacional LGTBI, que consisteix a penjar la bandera del col·lectiu als llocs més emblemàtics de cada població. L'acció tindrà lloc aquest dimarts i el punt de trobada serà l'accés al camí de la Font del Tort (18.45h), ja que l'objectiu és pujar fins al turó de Moia, a la Serralada de Marina.

Altres actes
El programa va arrencar el 16 de juny amb una xerrada sobre el moviment LGTBI a càrrec del Casal Lambda, al Centre Cívic Can Cuiàs. El dia de l’efemèride, hi ha prevista una acció a la plaça de l’Església, de 18 a 20h, per visibilitzar el col·lectiu. Amb el lema ‘Montcada amb la diversitat sexual, afectiva i de gènere, s’instal·larà un photocall perquè tothom qui vulgui es faci una fotografia i la pengi a les xarxes socials mencionant @igualtatmir. L’acte estarà amenitzat pel grup Poker de Laies.

L’Espai Jove Can Tauler acollirà l’1 de juliol un concert a càrrec del duet Al cuadrado, format per les montcadenques Ania i Andrea. L’endemà, tindrà lloc la presentació de la Taula LGTBI la lectura d’un manifest, a la plaça de l’Església (21.30h). L’acte també incloure la projecció del film Pride, dirigida per Matthew Warchus, l’any 2014. La pel·lícula, basada en fets reals, presenta la historia d’un un grup d’activistes LGTBIQ+ que decideix donar suport a les vagues mineres de 1984 al Regne Unit. D’altra banda, la Biblioteca Elisenda realitzarà una exposició sobre les notícies falses al voltant del col·lectiu LGTBIQ+, que es podra veure del 25 de juny al 23 de juliol.

Deixa un comentari