L’Ajuntament subvenciona la creació d’un complex esportiu a Nahulingo

L’alcalde de Montcada i Reixac ha estat nomenat vocal del Fons Català de Cooperació

L’Ajuntament ha atorgat una subvenció de 46.160 euros al Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, per fer tres projectes solidaris amb Nicaragua i El Salvador. D’aquest import, 9.000 euros es destinaran a la campanya engegada pel Fons com a resposta als efectes de l’huracà Fèlix, que va afectar l’Amèrica Central a principi de setembre passat. Aquests recursos es destinaran a accions concretes amb l’objectiu de mitigar els desastrosos efectes que va provocar aquesta catàstrofe natural a la zona.

A més, el Consistori destinarà altres 37.000 euros a donar suport a dos plans de cooperació engegats pel Fons Català, per incentivar l’economia local de Nahulingo –agermanat amb Montcada, a la imatge– i del nord de Morazán, a El Salvador. El primer d’ells consisteix en la creació d’un complex turístic, que rebrà el nom “El pescadito de oro”, a Nahulingo, que disposarà, entre d’altres serveis, d’una fosa sèptica, piscina, vestuaris i una zona amb petits llocs de venda d’aliments que seran assignats a famílies de la comunitat. El projecte ho desenvoluparà l’associació CECADE, ONG que gestiona els projectes subvencionats pel consistori montcadenc a aquest país centreamericà.

L’altre projecte que subvencionarà l’Ajuntament és l’enfortiment institucional de l’Associació de Municipis del Nord de Morazán, també a El Salvador, així com també, el suport a les seves activitats productives locals mitjançant el desenvolupament de comitès municipals de turisme i producció agrícola, fomentant sectors econòmics locals com a generadors d’ocupació i ingressos a la zona. El regidor d’Integració, Cooperació i Solidaritat, Carles Guijarro (PSC), ha manifestat que “aquesta aportació respon a la voluntat del consistori de continuar donant suport a projectes de cooperació i desenvolupament fruit del agermanament que tenim amb aquestes ciutats”

D’altra banda, l’alcalde de Montcada i Reixac, César Arrizabalaga (PSC), ha estat nomenat vocal de la nova Junta Executiva del Fons Català de Cooperació i Desenvolupament. El nomenament es va fer públic a la 25a Assemblea General de socis d’aquest organisme, celebrada dilluns passat a Barcelona. Arrizabalaga ha destacat que “les administracions locals que formem part del Fons compartim l’esperit de treballar per millorar la qualitat de vida dels pobles dels països més desafavorits”. La renovació dels 27 càrrecs de l’Executiva es du a terme, d’acord amb els seus Estatuts, cada quatre anys després de les eleccions municipals i en els quatre mesos següents a la constitució dels nous ajuntaments.

Foto: Roberto Capacho

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari