L’Ajuntament vol transformar Kactus en un espai per a joves

L’antiga discoteca, allotjada a la Torre Vila, esdevindrà un equipament municipal

La Torre Vila és un edifici modernista ubicat al carrer Major
Laura Grau

L’Ajuntament té la intenció de llogar l’antiga discoteca Kactus –tancada des del juny del 2018– per convertir-la en un nou equipament destinat a la gent jove. Amb aquest objectiu, destinarà una partida per valor de 42.000 euros, que servirà per fer una sèrie de reformes a nivell de seguretat i adaptabilitat a l’interior de l’espai, que es troba a la planta baixa de la Torre Vila, al carrer Major, un edifici modernista inclòs al Catàleg de Patrimoni. Per aquest motiu, les obres que es facin garantiran la conservació dels elements patrimonials.

En estudi

El projecte, que està en procés de definició, pretén treure el màxim rendiment a l’espai convertint la pista de ball en una sala polivalent que permeti organitzar trobades musicals i acollir classes o formacions. Al mateix temps, està previst que s’adaptin els lavabos, s’instal·li climatització i s’habilitin altres espais com a punts d’informació i associacionisme juvenil. 
Amb aquesta actuació, la Regidoria d’Infància i Joventut vol augmentar l’oferta d’equipaments destinats al públic juvenil, centralitzada fins ara a l’Espai Jove Can Tauler. “Una de les necessitats que vam diagnosticar al Pla Local de Joventut és la manca d’espais per a joves majors de 16 anys i aquest es destinaria a aquesta franja d’edat”, ha assenyalat el regidor d’Infància i Joventut, Gerard Garrido (ERC), qui ha avançat que es farà un procés participatiu entre el jovent per acabar de definir els seus usos.

Edifici històric

La Torre Vila, dissenyada per Enric Sagnier, és propietat de la família Fortuño. Ernest Fortuño, que regenta el bar Cafè Montcada –al semisòtan de l’edifici–, està satisfet d’haver arribat a un acord amb l’Ajuntament. “Això em dona garanties que es respectaran els elements arquitectònics i que hi haurà un manteniment adequat”, ha dit Fortuño, molt interessat a conèixer el projecte de reforma quan estigui enllestit. 

Deixa un comentari