L’AMPA convoca una manifestació a Sabadell per exigir que no s’elimini el batxillerat a La Ribera

L’acte tindrà lloc el 17 de març, a les 10h, a la seu de la Delegació Territorial d’Educació

L’AMPA de l’institut La Ribera, amb el suport del professorat, les famílies vinculades a l’equipament, ha convocat una manifestació per la pròxim dimecres, 17 de març, per protestar davant les portes de la Delegació Territorial d’Educació, a Sabadell, per la decisió de la Generalitat de suprimir el batxillerat al centre a partir del curs vinent, donat el baix nombre d’inscrits, un argument amb el qual la comunitat educativa del centre no està d’acord. La concentració és a les 10h davant l’estació de Renfe de Sabadell-centre per, tot seguit, anar conjuntament a les oficines de la Delegació, situades al carrer Marquès de Comillas, 67-69, a pocs metres de l’estació. Aquesta serà la primera mobilització que durà a terme la comunitat educativa de La Ribera per exigir a Educació que es mantinguin aquests estudis al centre del carrer Larramendi i s’ha fet pública en el decurs d’una assemblea feta aquest dilluns a la sala d’actes de l’institut, que s’ha omplert de gom a gom de professors, pares, mares i alumnes, amb una assistència superior a les 200 persones. L’opinió generalitzada de tots els assistents a la reunió és que la decisió de la Generalitat suposarà un greu detriment del centre, ja que, en vista que no es podrà fer batxillerat, els alumnes optaran per matricular-se a l’ESO en altres instituts.

 

Estem molt contents de l’assemblea perquè es mostra la unitat per evitar l’eliminació del batxillerat”, ha explicat la directora del centre, Clara Vilardell, qui, en canvi ha destacat que “no puc dir el mateix de la resta de centres, esperava que a la reunió vinguessin els directors o altres representants dels altres instituts de Montcada”. Vilardell ha assistit aquest matí a la reunió a Delegació amb la directora dels Serveis Territorials, Anna Riuró, a la qual també han assistit l’alcalde, César Arrizabalaga (PSC), i la regidora d’Educació, Ana Rivas (PSC). “He vist una postura molt intransigent per part de la Generalitat, només valora les xifres i no vol entendre que nosaltres parlem de persones”, ha indicat la directora de l’institut. Vilardell ha assegurat que els resultats dels alumnes de batxillerat del centre “són molt positius” i que els alumnes d’ESO “necessiten un referent per continuar endavant amb els estudis”.

 

A la reunió, Riuró ha explicat que la Generalitat té previst construir a la Ribera una nova escola de 3 a 16 anys, un tipus de centre públic que no existeix a Montcada i que obriria portes cara el curs 2011-2012. En un comunicat, Rivas ha indicat que a llarg termini, aquest projecte “ens sembla una bona línia de treball, però reclamem mantenir la situació actual fins que entri en funcionament la tercera línia del Montserrat Miró”. Sobre aquest projecte, Vilardell considera que “el Departament ens fa servir com a conillets d’índies”. La directora de l’equipament lamenta que centres com La Ribera i altres de Barcelona “situats a barris modestos però on s’ha fet un enorme esforç per impulsar projectes d’acollida i d’innovació” es vegin obligats a suprimir el batxillerat. Segons Vilardell, la Generalitat aposta per “macrocentres, als quals s’hi matricularan els alumnes que superin el currículum ordinari, en detriment dels petits, com el nostre”.

 

Davant d’aquest panorama, la direcció veu amb pessimisme el futur del centre, especialment cara els alumnes i les famílies. A l’assemblea, en representació dels pares i les mares ha parlat Salvador Beteta, qui s’ha mostrat “decebut i enganyat” amb la decisió de la Generalitat. “Famílies que han apostat perquè els seus fills estudiïn a La Ribera ara veuen com els seus projectes han de canviar”. Segons Beteta, a partir del curs vinent, a l’equipament “només vindran aquells alumnes que no hagin estat acceptats als altres centres, La Ribera no serà primera opció”. Durant la reunió, el representant dels pares ha lamentat el futur del centre, ja que “abans fins i tot del nou institut Miró estava projectat el nou edifici de La Ribera, als terrenys de l’antiga Valentine, què ha canviat?”. Beteta també ha apuntat que l’institut del carrer Larramendi és l’únic que hi ha a la zona centre.

 

L’alumnat s’ha afegit a la campanya per reivindicar al manteniment del batxillerat i ha proposat accions com enviar correus electrònics i instàncies al Departament d’Educació i dur a terme una recollida de signatures, que s’ha posat en marxa aquesta mateixa tarda. “És el nostre institut, ens l’estimem i no podem permetre que vagi a menys”, ha explicat Núria Sarret, representant dels estudiants al Consell Escolar del centre. A la reunió també s’ha apuntat la possibilitat de manifestar-se per Montcada el dia 25, coincidint amb la celebració del Ple ordinari de març. L’assemblea ha durat una mica més d’una hora i ha acabat amb un torn de precs i preguntes dels assistents.

 

A la reunió, Beteta ha anunciat que el manifest que dimecres es farà públic durant la concentració també s’enviarà als partits polítics amb representació parlamentària. De fet, la diputada i portaveu del PPC a Montcada, Eva García, ha enviat un comunicat de premsa en el qual reclama a la Generalitat que no suprimeixi la línia de batxillerat, en considerar que “reduirà l’oferta educativa a Montcada, obligarà a reestructurar la demanda existent i hi ha el risc d’una massificació en els centres on es reubiquin aquests alumnes”. García recorda en l’escrit que el centre celebra aquest curs el seu quinzè aniversari i destaca que “durant tota la seva trajectòria sempre s’han ofertat aquests estudis”.

Seccions:

Deixa un comentari