L’arribada de les germandats omplen d’emoció el Rocío

El romiatge es farà als terrenys de Mas Duran fins al 20 de maig

Arribada de la germandat de Santa Coloma al Rocío
Jesús Abad

Una vintena de germandats participen enguany als actes del romiatge del Rocío 2013, que promou la FECAC, la Federació d’Entitats Culturals Andaluses de Catalunya, i que se celebren a Mas Duran fins aquest dilluns. La tradicional missa de trasllat de Nostra Senyora del Rocío obria dijous les activitats de l’edició d’enguany. L’organització preveu que passin pel Rocío al voltant de 200.000 persones motiu pel qual els Mossos d’Esquadra han preparat un dispositiu especial que garantirà la presència d’una dotzena d’agents les 24 hores del dia.

Amb la mirada posada al cel, degut a l’amenaça de pluja, els fidels conviuen en un ambient festiu ple de sentiments. L’emoció, els records, la música i la gastronomia són alguns dels aspectes que hi destaquen, així com la previsió del temps. Miguel Terrino, president adjunt de la FAPAC recorda que “la celebració del Rocío es fa amb fang o amb pols, però sempre es fa. Si plou molt protegim la Verge, però nosaltres caminem igual”.

Hi ha molts moments a destacar, l’arribada de les germandats en rigoròs ordre i escalonadament des de dijous, la recepció i presentació de les Germandats a l’ermita situada a Montcada i Reixac-Ripollet, durant el vespre del dissabte o la missa de Pentecostès, de diumenge, a càrrec del bisbe auxiliar de Terrassa, Salvador Cristau Coll i cantada pel cor de Nostra Senyora del Rocío de l’Hospitalet de Llobregat. A la mitjanit tindrà lloc el rosari de l’Aurora, que resarà el bisbe de Terrassa, José Ángel Saiz Meneses i cantarà el cor de la Germandat Nostra Senyora del Rocío Divina Pastora de Mataró.

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari