L’Associació Amics del Ferrocarril estrena nova seu

L’entitat s’ha traslladat de la Font Pudenta a la Carretera Vella

Membres de l'Associació Amics del Ferrocarril, amb l'alcaldessa davant d'una de les maquetes exposades al nou local
Premsa Ajuntament

L’associació Amics del Ferrocarril compta des del passat dissabte amb una nova seu, a Carretera Vella, 37, més gran que la que tenia fins ara, a la Font Pudenta. “Aquest nou espai ens dona l’oportunitat d’estar més a prop de la gent i de mostrar tot el que fem”

ha explicat el president de l’entitat, Xavier Joaquin Grau. Al nou local es poden veure dues maquetes a escales N i H0 amb edificis fàcilment reconeguts com l’estació del centre de Montcada i Reixac o l’antiga estació de Terra Nostra. Reproduim a diferents escales el patrimoni que tenim a Montcada per rescatar records i compartir la nostra estima pel tren i pel modelisme, afegeix el president.

L’espai, mostrat al públic durant les jornades de portes obertes fetes el cap de setmana amb motiu de la seva obertura, també ofereix una variada mostra d’objectes relacionats amb el món del ferrocarril, des de fanals, gorres, bitllets, documentació i un canvi de vies a mode de penja robes.

L’espai compta amb dues maquetes de tren que mostren diferents elements del patrimoni local

L’alcaldessa, Laura Campos (ECP), present a l’acte d’inauguració, va felicitar l’entitat per la tasca que fa per recuperar i mantenir la memòria històrica al voltant d’un transport que ha marcat la configuració del municipi, com és el ferrocarril. Tenim molts reptes per endavant, com ara el soterrament de la línia R2 i la remodelació destacions; això vol dir que en els propers anys hi haurà molts canvis i, amb les vostres maquetes, contribuireu a recordar-nos com era el municipi abans de l’execució d’aquests projectes, avançà l’alcaldessa de Montcada i Reixac.

L’associació d’Amics del Ferrocarril, amb més de 10 anys de trajectòria, ha participat en diferents trobades nacionals i internacionals. La més recent –aquest mateix mes de juny– ha estat l’Expo Tren 22 de Lleida on els representants montcadencs van presentar com a novetat uns mòduls desmuntables a escala 1 –dissenyats pel president de l’entitat– que permeten veure en moviment trens a escala 1:32, més gran que la mida estàndard, 1:87

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari