L’associació Cemoriba organitza una jornada dedicada a la salut mental a l’Auditori

L’acte tindrà lloc el 6 de maig a les 18.30h, amb la projecció d’un documental, una conferència i un debat

L’associació de familiars de persones amb malalties psíquiques Cemoriba organitza demà una jornada a l’Auditori, a les 19.30h, sobre salut mental. L’entitat munta un acte d’aquest tipus cada any en un dels quatre municipis als quals dóna cobertura: Montcada, Cerdanyola, Ripollet i Badia. L’any passat, la jornada va tenir lloc a l’Ateneu de Cerdanyola. L’objectiu de Cemoriba és que els assistents reflexionin sobre els problemes i la situació actual de les persones que conviuen amb una malaltia mental.

Ningú no sap realment el que succeeix al cervell d’un esquizofrènic, tot són llacunes a descobrir. D’aquesta manera es presenta el documental “1% esquizofrenia”, la pel·lícula dels directors Julio Médem i Ione Fernández, amb la qual Cemoriba obrirà demà la jornada sobre salut mental. A continuació, la psiquiatra Stéphanie Sammut, del Centre de Salut Mental de Cerdanyola, oferirà una conferència i es farà un debat amb els assistents. El president de Cemoriba, Dámaso Pérez, ha explicat que la pel·lícula mostra realment el que senten les persones amb malalties mentals. “Ja era hora que algun director mostrés la realitat dels malalts psíquics”, ha indicat Pérez.

Cemoriba és una associació que treballa per millorar les condicions de vida de les persones que pateixen una malaltia mental de Cerdanyola, Montcada, Ripollet i Badia. L’entitat va començar a funcionar al 1998 i en aquest temps ha aconseguit que els malalts tinguin atenció de persones especialitzades i poder comptar amb espais físics on poder desenvolupar la seva feina. A Montcada, des de fa uns mesos compten amb una sala al Centre Cívic La Ribera, on han creat una mena de club social, on es fan intercanvis amb altres entitats, com ara una de Mollet, amb la qual a l’estiu van fer altres contactes a Montcada, com una trobada a l’Abi (a la imatge). El president de Cemoriba, Dámaso Pérez, ha explicat que l’objectiu de l’entitat és consolidar aquest espai de trobada. L’any passat, l’Ajuntament de Cerdanyola va cedir un local a Cemoriba, a l’edifici de Serveis Socials, on l’entitat ha establert la seva seu. El primer dimarts de cada mes s’organitzen grups d’ajuda mútua.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari