L’Auditori s’omple de gom a gom en la prensentació oficial del llibre de les dones

L’Ajuntament va aprofitar l’acte per retre homenatge per la seva etapa com edil a Zebina Lacalle

L’Auditori es va omplir ahir de gom a gom amb motiu de la presentació del llibre editat per l’Ajuntament Les dones de Montcada i Reixac i els moviments socials. El volum explica el paper de les dones al municipi durant la segona meitat del segle XX i compta amb el suport del programa Memorial Democràtic del Departament de Relacions Ciutadanes i Participació de la Generalitat, que ha atorgat una subvenció de 10.000 euros per a la seva publicació. El llibre és gratuït i es podrà adquirir a l’Oficina d’Atenció a la Dona, situada a la Casa de la Vila, i al mateix Ajuntament. La presentació del volum va aixecar força expectació, sobretot perquè l’encarregada de fer-ho va ser una dona coneguda i involucrada en la vida política i social del municipi: l’exregidora Zebina Lacalle.
Zebina Lacalle va ser regidora de l’Ajuntament entre els anys 1983 i 1995 sent responsable de les regidories de Salut Pública i Consum i Serveis Socials. També va ser presidenta de l’AV de la Ribera i va participar activament en algunes de les reivindicacions populars que van propiciar l’asfaltat de carrers o la construcció de l’escola el Viver. Alguns d’aquests episodis van ser recordats per Lacalle durant la presentació del llibre Les dones de Montcada i Reixac i els moviments socials. L’exregidora va explicar nombroses anècdotes i va lloar la recuperació de la memòria històrica a través d’aquesta nova publicació.
Coincidint amb la presentació del llibre Les dones de Montcada i Reixac i els moviments socials l’Ajuntament va aprofitar l’acte per homenatjar Zebina Lacalle per la seva etapa com a edil i per haver estat un personatge clau en el món associatiu durant la dècada dels 60 i 70. L’alcalde, el socialista César Arrizabalaga, va dir que amb aquest reconeixement individual es volia retre també homenatge a totes les dones que, durant la segona meitat del segle XX, han format part de la història del municipi.
Zebina Lacalle va agrair el reconeixement que va rebre anit per part de l’Ajuntament i el va voler compartir amb totes les dones del municipi, tant les que apareixen al llibre amb noms i cognoms com a les que de manera anònima han contribuït a millorar la ciutat. Per la seva banda, la regidora de la Dona, Ana Rivas, va manifestar la seva satisfacció per la bona acollida que ha tingut la publicació, ja que ahir era el primer acte oficial que organitzava el departament des de la seva recent creació.
El llibre “Les dones de Montcada i Reixac i els moviments socials” recupera la memòria històrica i que treu de l’oblit el paper que van tenir les dones en l’etapa de la postguerra i l’inici de la democràcia. El manual és gratuït i es podrà adquirir a l’Oficina d’Atenció a la Dona, situada a la Casa de la Vila, i a l’Ajuntament.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari