L’AV de Can Sant Joan creu que les solucions als problemes del barri són poc clares

L’entitat ha convocat els veïns a les 18.30h a la plaça del Bosc per anar plegats al Ple d’abril

L’AV de Can Sant Joan creu que el procés per solucionar els dos principals problemes que pateix el barri, la presència de la cimentera Lafarge i el dipòsit de ferralla, està estancat. L’entitat veïnal va mantenir ahir una reunió amb representants del govern al matí –entre ells, l’alcalde de Montcada i Reixac, César Arrizabalaga (PSC)–, i a la tarda va convocar una assemblea al col·legi El Viver, per donar compte als veïns dels resultats de les trobades. Es va decidir que els veïns assistirien aquesta tarda al Ple ordinari d’abril i per això estan convocats a la plaça Bosc, per arribar conjuntament a la Casa de la Vila. (A la imatge, assemblea veïnal celebrada el 12 d’abril a l’escola Viver).

La presència de la cimentera Lafarge i la possibilitat que cremi llots de fang i el dipòsit de ferralla al costat de l’estació de Renfe són els dos temes que més preocupen als veïns del barri. A mitjan del mes de desembre passat, l’Ajuntament va aprovar un Decret per tal que el dipòsit de ferralla cessés l’activitat, però el propietari va presentar un recurs i la instal·lació encara està en marxa. Sobre Lafarge, fa uns dies, representants de l’AV de Can Sant Joan es van reunir amb el cap de gabinet del Departament de Medi Ambient de la Generalitat, Joan Serra, per parlar sobre la crema de llots de fang. Segons l’entitat veïnal, el representants de l’executiu català els va dir que aquest procés l’ha de regular la Generalitat.

Amb tota aquesta informació, l’AV de Can Sant Joan valora positivament que s’hagin fet reunions per tractar els temes del barri però “considera que les solucions als principals problemes del barri són poc clares”, ha dit el president de l’AV, José Luis Conejero. D’altra banda, el president de l’entitat veïnal ha avançat que l’Ajuntament ha acordat fer estudis epidemiològics per esbrinar si les condicions de salubritat del barri són les adequades. Durant tot el mes d’abril, representants de l’AV de Can Sant Joan i de l’Ajuntament han mantingut trobades per parlar i analitzar els problemes del barri, des del punt de vista urbanístic i social.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari