L’edifici de Can Casamada acollirà una escola bressol amb 70 places

L’Ajuntament està tramitant l’ampliació de places a la llar d’infants que hi ha al recinte del CEIP Font Freda

La Regidoria d’Educació està projectant ampliar el nombre de places de l’escola bressol que hi ha en el recinte del CEIP Font Freda i que gestiona la Cooperativa d’Escoles Bressol de Montcada i Reixac. Aquesta actuació es farà en paral·lel a l’adequació de Can Casamada (a la imatge) com a llar d’infants amb capacitat per a una setantena d’usuaris. Ambdues actuacions van en la línia de complir amb el compromís pactat amb la Generalitat de tenir 210 places públiques d’escola bressol al municipi i es preveu que sigui una realitat en el termini de dos anys.

Actualment, Montcada i Reixac disposa de dues escoles bressol públiques: la del Camí del Bosc, a Can Cuiàs, i amb capacitat per a una vuitantena d’alumnes, i la que hi ha al CEIP Mitja Costa, a Terra Nostra, per a una quarantena d’usuaris. Amb la voluntat d’augmentar l’oferta fins a 210 places, el consistori preveu obrir a curt termini Can Casamada, per a una setantena d’alumnes, ampliar el nombre de places a la llar d’infants que hi ha al CEIP Font Freda i construir una nova escola bressol a Mas Duran.

La intervenció que, a priori, s’apunta com a més immediata és la del CEIP Font Freda, ja que es tracta de remodelar l’espai existent. A continuació, en un període de dos anys, es preveu adequar Can Casamada, la casa catalogada com a part del Patrimoni Arquitectònic de la Ciutat que hi ha al carrer Colon i que rep el nom del metge que fou el seu propietari, Josep Casamada. Aquest centre tindrà capacitat per a una setantena d’alumnes i absorbirà la matrícula de l’escola bressol de la plaça Lluís Companys, ja que aquest edifici està afectat des d’un punt de vista urbanístic.

La regidora d’Educació, Ana Rivas (PSC), ha explicat que Can Casamada conservarà la seva façana i que la remodelació consistirà a adequar l’espai interior a la normativa d’escoles bressol. Rivas preveu que l’adequació de Can Casamada com a escola bressol fer-se realitat d’aquí a dos anys. Abans es farà l’ampliació de places a la llar d’infants que hi ha CEIP Font Freda, ja que aquesta intervenció és menys costosa tant des d’un punt de vista arquitectònic com econòmic.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari