Les consultes laborals i de serveis socials augmenten a l’OAD el 2013

L’ens municipal, amb seu a la Casa de la Vila, va gestionar un total de 1.007 atencions, gairebé 250 més que al 2012

L'OAD es troba a la Casa de la Vila i l'horari d'atenció al públic és de 9.30h a 13.30h, de dilluns a divendres
Lluís Maldonado
L'Oficina d'Atenció a la Dona es troba a la Casa de la Vila

L’Oficina d’Atenció a la Dona (OAD) de Montcada, a la Casa de la Vila, va experimentar el 2013 un augment considerable de gestions relacionades amb temes laborals (232) i de serveis socials (44), tenint en compte que l’any anterior aquests dos motius de consulta van generar 136 i 4 atencions, respectivament. “Són dos aspectes relacionats directament amb la crisi econòmica, el que demostra que la dona ho està passat molt malament per sortir de la situació actual”, explica la regidora de Dona i Igualtat, Judith Mojeda (PSC), qui ha remarcat que des del departament s’impulsen diversos programes de formació específica dirigits a dones aturades de la ciutat per augmentar les seves habilitats en la recerca de feina.

L’Ajuntament va organitzar el 2013 a través de l’Associació Andròmines un taller per a formació bàsica prelaboral i un altre d’iniciació a la informàtica bàsica i internet. D’altra banda, fruit de la col·laboració amb Creu Roja Montcada, la Regidoria de la Dona i Igualtat va dur a terme el projecte ‘Dilluns de dones’, que té per objectiu que les dones adquireixin els coneixements i les capacitats per afrontar el procés de recerca de treball. Així, es van fer tallers per aprendre a la creació d’un projecte professional, d’intel·ligència emocional i la canalització de l’estrès, entre d’altres. Durant el 2013, es van atendre 72 dones en l’àmbit de l’orientació a dones en situació d’atur, de les quals 9 van aconseguir trobar feina. “Des dela Regidoria volem continuar treballant en aquesta línia per facilitar a les dones la seva inserció en el món laboral”, ha insistit Mojeda.

L’OAD va atendre durant l’any passat 768 persones, de les quals un total de 327 van acudir per primera vegada al servei. Pel que fa al nombre d’atencions, es va arribar a la xifra de 1007, gairebé 250 més que al llarg del 2012.

Seccions:

Deixa un comentari