Les donacions de sang de la Marató van a bon ritme

Fins a les 21h, els voluntaris podran anar a la unitat mòbil, instal·lada a la Casa de la Vila

Isabel Martínez, veïna de Can Sant Joan (dreta), donant sang durant la Marató
Silvia Díaz

Bon ritme de donacions a la novena Marató de donació de sang que durant tot aquest dilluns, 12 de març, tindrà lloc a la Casa de la Vila, fins a les 21h. Cap a les 11h, prop d’una trentena de persones havia donat sang i una desena més es trobava omplint l’enquesta prèvia, per tant, abans de l’hora de la inauguració oficial, les 12.30h, unes 40 persones hauran fer la donació en la unitat mòbil que instal·la el Banc de Sang i Teixits (BST). A aquesta hora està prevista l’assistència d’una delegació municipal, amb l’alcaldessa, María Elena Pérez (PSC), i la regidora de Salut Pública i Consum, M. Carmen González (CiU), al capdavant, i s’actualitzarà el marcador.

M’agrada ajudar els demés en tot allò que puc, jo personalment mai he necessitat una transfusió però si altres membres de la meva família i s’agraeix que gent n’hagi donat”, ha explicat la veïna Isabel Martínez, donant habitual, com ho és M. Àngels García: “Si puc ajudar la gent ho faig, vinc, si puc, cada cop que el Banc de Sang visita Montcada”. Un dels objectius del BST amb cada Marató és crear nous voluntaris. Avui la Naiara García ha donat sang per primer cop. “Era l’única de la família que encara no havia donat i estic molt contenta d’haver-ho fet”, explica.

Abans de procedir a la donació, els interessats han d’omplir un qüestionari i després, fer una breu visita amb una doctora. Fins a les 14.30h es podrà anar a donar sang en horari de matí. A les 16h es reprendrà la jornada i mitja hora més tard, l’AV Font Pudenta-muntanyeta oferirà una xocolatada als assistents. De 17 a 20h, el restaurant McDonald’s de Montcada donarà suc als participants. Coordinat per Creu Roja, els donants reben menjar després de fer la donació.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari