Les entitats locals es posicionen contra la reforma de la llei de l’avortament

Els col·lectius presentaran una moció al Ple de gener a favor de la interrupció de l’embaràs lliure i gratuïta

El posicionament contra la reforma de la llei de l'avortament es va prendre durant la primera reunió del Consell Municipal de Dones
Lluís Maldonado

Les cinc entitats de dones de la ciutat –Esplai per la Dona, Grup de Dones de Can Cuiàs, Sin Teta Hay Paraíso, Grup de Dones de Terra Nostra i Claus de Dones– han fent front comú en contra de la reforma de la llei de l’avortament redactada pel Partit Popular. Els col·lectius presentaran al Ple de gener del pròxim dijous una moció a favor de la interrupció de l’embaràs lliure i gratuïta, un text que compta amb el suport dels grups municipals del PSC, ICV-EUiA, Ciutadans i ERC.

Les associacions critiquen la nova normativa perquè “ens fa retrocedir a l’època franquista, sent una de les lleis més restrictives de tot Europa”, argumenten en el text conjunt elaborat pels col·lectius, on es recorda que la llei del PP només permet avortar en cas d’evitar un greu perill contra la vida o la salut física i psíquica de l’embarassada fins a la setamana 22, i la violació, únicament durant les primeres 12 setmanes. Les entitats de dones també lamenten que la llei no tingui en compte la capacitat de decisió sobre el propi cos per part de les dones, una determinació que a partir d’ara dependrà de la valoració de dos facultatius. Per a les associacions del municipi, la reforma fomentarà els avortaments en la clandestinitat “amb un alt risc per a la salut i la vida de les afectades, un problema que no tindran les classes més afavorides econòmicament”, remarquen en el text.

En la moció, les entitats proposen reconèixer el dret a una maternitat lliurament decidida i insten al Govern d’Espanya a fer efectiva l’aconfessionalitat proclamada a la Constitució, rebutjant la ingerència de la moral religiosa.

Per fer difusió de la campanya que els grups de dones de Catalunya han posat en contra de la reforma, el Grup de Dones de Can Cuiàs amb el suport de la resta d’entitats i de l’Ajuntament organitza l’11 de febrer a la Casa de la Vila (18.30h) una xerrada a càrrec de Sílvia Aldavert, representant de l’Associació de Planificació Familiar de Catalunya i Balears. La iniciativa culminarà el 14 de febrer amb una manifestació a Barcelona contra la nova llei de l’avortament.

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari