Les escoles bressol reben una allau d’inscripcions per al curs vinent

Els cinc centres municipals tenen tots els grups plens, amb una oferta inicial de 164 places per a un total de 217 sol·licituds

Un nadó juga a un dels espais d'experimentació que es van crear a la Festa de les Escoles Bressol d'aquest any
Laura Grau
Feia anys que la xarxa d’Escoles Bressol Municipals (EBM) no omplia totes les places al mes de juny. Enguany, la Regidoria d’Educació ha rebut un total de 217 sol·licituds per a una oferta inicial de 164 vacants. La gratuïtat de l’etapa de 2 a 3 anys ha generat un allau d’inscripcions en aquesta franja d’edat, amb un excedent de prop de 40 peticions. 
Pel que fa al grup de nadons, per primera vegada es començarà l’any lectiu amb totes les aules obertes als cinc centres que gestiona l’Ajuntament: Font Freda (Pla d’en Coll), Can Casamada (Montcada centre), Camí del Bosc (Can Cuiàs), Mitja Costa (Terra Nostra) i Can Sant Joan. “Els infants que neixin a partir d’ara no tindran plaça, un fet que no ens havia passat mai”, ha comentat la regidora d’Educació, Jessica Segovia (ECP), qui també ha valorat l’augment que ha experimentat P2 donat que les famílies ja no hauran de pagar la quota d’escolarització. “La gratuïtat ha ajudat a incrementar la demanda de 2 a 3 anys, però també ha estat un efecte crida a la resta de cursos”, ha manifestat Segovia, qui ha lamentat que el Departament d’Educació  de la Generalitat “hagi donat tan poc marge de maniobra als ajuntaments per implementar aquesta mesura. No tenim espai per acollir tota la demanda i, per tant, crec que s’hauria de fer un replantejament del servei i el model”
 
Mesura d’urgència
 Per donar resposta al major nombre possible de sol·licituds, la Regidoria d’Educació ha decidit incrementar la ratio de P2 fins a 20 alumnes per aula, el límit permès per la llei, per poder acollir així 16 places més de cara al curs vinent. “En un principi, vam dir de fer grups de 18 infants, però donada la situació generada, hem cregut oportú que podem ampliar la xifra i absorbir més demanda”, ha explicat l’edil, qui ha agraït a les famílies la confiança dipositada en el servei. “Quan estigui construït el nou edifici del centre de Can Sant Joan –previst en el recinte de l’IE El Viver i que podria entrar en funcionament el curs 2023-2024–, guanyarem un total d’11 places noves”, ha recordat Segovia.
Seccions:

Deixa un comentari