Les escoles El Turó, Ginesta i Fedac participen en una nova activitat per promoure el comerç just

La iniciativa, que s’adreça a alumnes de 5è i 6è, inclou el tast de productes, l’elaboració d’un graffiti i la projecció d’un audiovisual per donar a conèixer el consum responsable

Aquest és un dels murals que han pintat alumnes de l'escola El Turó relacionats amb el comerç just
Gemma Alegre

Les escoles El Turó, Fedac Montcada i Ginesta participen aquest curs en una nova iniciativa per introduir els infants en el concepte del comerç just, organitzada pel departament de Cooperació i Solidaritat de l’Ajuntament. L’activitat, adreçada a alumnes de 5è i 6è, consta de dues sessions. La primera consisteix en un taller de cacau i tast de productes de comerç just que té per objectiu apropar els nens i les nenes a la varietat i la qualitat d’aquests aliments perquè els puguin incorporar a la seva dieta. Durant la classe, es projecta un audiovisual sobre el comerç just i la repercussió que té als països productors del sud la compra responsable d’aquests productes. A la segona sessió, els estudiants, repartits en grups, pensen eslògans de denúncia que després recullen en un graffiti. Hi haurà un premi per a la millor foto i frase. Aquesta activitat està inclosa al catàleg d’activitats educatives que l’Ajuntament ofereix a totes les escoles.

D’altra banda, l’Ajuntament organitzarà el 29 de maig una jornada de comerç just a la Ribera. Hi ha prevista una mostra d’entitats de cooperació, la venda i tast de productes de comerç just, activitats i tallers infantils, batuts de xocolata de comerç just per a tothom i un espectacle de circ titulat ‘Els exploradors de l’aigua’.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari