Les famílies més vulnerables podran comprar productes frescos

El projecte neix de la col·laboració entre l’Ajuntament i Aldees Infantils

Martín, l'alcaldessa, Rivas i González durant la presentació del projecte
Sílvia Alquézar

L’Ajuntament i l’ong Aldees Infantils han presentat aquest divendres una nova iniciativa solidària. Es tracta del Cistell Solidari, que permetrà a les famílies que passen per greus dificultats econòmiques i no poden garantir una dieta saludable als seus fills comprar a preus reduïts productes frescos com el peix, la carn, les fruites i les verdures a les botigues associades al projecte. Els usuaris seran derivats des de la Regidoria de Serveis Socials, que seran adreçats al personal d’Aldees, qui s’encarregarà de fer el seguiment de les famílies i de mantenir els contactes amb els comerciants participants. “Volem donar resposta a una necessitat que no tenim coberta fins ara, ja que les famílies només tenen accés als lots d’aliments de conservació de llarga durada”, ha dit l’alcaldessa, María Elena Pérez (PSC), durant la presentació del projecte, que s’ha fet a la sala de la Junta de Govern Local amb la presència també de la presidenta de l’Àrea Social, Ana Rivas (PSC); el president d’Aldees Infantils de Catalunya, Xavier Martín; i la regidora de Serveis Socials, Mari Carmen González (CiU).

 

Aldees Infantils donarà a les famílies uns tiquets per valor d’un euro que els podran bescanviar als establiments comercials els dimecres i els dissabtes. “Els estocs de les botigues d’alimentació, que ara es llencen perquè no tenen sortida comercial però que estan en perfecte estat, els podran aprofitar aquestes famílies”, ha indicat la presidenta de l’Àrea Social, Ana Rivas (PSC), qui ha fet una crida entre els comerciants de la ciutat perquè s’adhereixin a la iniciativa. La idea de l’Ajuntament, que ha destinat una partida de 15.000 euros, és que aquest ajut no s’allargi en el temps, ja que també es treballarà conjuntament amb altres regidories “per ajudar les famílies a recuperar la seva independència econòmica”, ha indicat la presidenta de l’Àrea Social, Ana Rivas (PSC).

 

El projecte també s’articularà amb el suport de voluntaris, que faran tasques de captació i contacte amb les botigues per comprovar com està funcionant la campanya i recollir suggeriments. “Col·laborar amb l’alimentació de la infància és un imperatiu ètic i moral”, ha manifestat Martín, qui també ha encoratjat la ciutadania a participar activament en el projecte fent-se voluntari. La campanya es posarà en marxa la pròxima setmana i donarà servei a una vintena de famílies.

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari