L’escola El Turó fabrica una pròtesi de mà per a un infant valencià de 8 anys

Una delegació del centre ha viatjat aquesta setmana fins a Paiporta per lliurar l’extremitat a Robert en un acte molt emotiu

Una delegació de l'escola El Turó va portar dimarts passat la pròtesi de mà a Robert fins a València
Escola El Turó

L’escola El Turó va rebre una petició molt especial el passat mes d’octubre. Una família del municipi de Paiporta (València) li va proposar fabricar una pròtesi de mà per al seu fill Robert, de 8 anys i que va néixer amb una malformació a la mà esquerra, com la que el centre va construir el 2016 a l’alumna de P5 Mariam Sabar.

“Es van posar en contacte amb nosaltres perquè havien vist als mitjans de comunicació el projecte que vam desenvolupar fa set anys amb l’alumnat de 6è per dissenyar i fabricar amb una impressora 3D diferents objectes que donessin un servei a la comunitat”, ha explicat la directora de l’escola El Turó, Imma Espinosa, qui s’ha mostrat molt contenta d’haver repetit l’experiència amb l’infant valencià.

Es van posar en contacte amb nosaltres perquè havien vist als mitjans de comunicació el projecte que vam desenvolupar fa set anys amb l’alumnat de 6è per dissenyar i fabricar amb una impressora 3D diferents objectes que donessin un servei a la comunitat

Imma Espinosa, directora de l’escola El Turó

El procés de fabricació

I dit i fet. El mestre de Robòtica, Christian Peraire, va coordinar la iniciativa amb el grup de 6è. Amb llapis i paper, van començar a fer els esborranys de la futura mà per a Robert i després els van traslladar al suport informàtic, amb moltes hores de dedicació durant el temps de l’esbarjo i les classes. El darrer pas va ser imprimir la mà, que Robert havia demanat que fos de color blau. En total, van fabricar 23 ossos, que van unir amb 10 peces de material flexible que fan les funcions de les articulacions i que, a la vegada, van unides per uns filaments que ajuden a tancar la mà com si fossin els tendons.

El passat dimarts, una representació de l’escola va viatjar fins a València per portar-li la pròtesi a Robert, que va rebre amb molta emoció la seva mà en un acte entranyable acompanyat de la seva família, el professorat i els seus companys de classe.

L’alumnat de sisè reconeix en una carta adreçada a Robert que “no ha estat un projecte fàcil”, però estan molt satisfets i agraïts de l’experiència. “Amb iniciatives com aquesta treballem molts valors i, alhora, normalitzem el món dels infants amb diversitat funcional. Ens ha fet molta il·lusió ajudar Robert”, ha manifestat Peraire.

Amb iniciatives com aquesta treballem molts valors i, alhora, normalitzem el món dels infants amb diversitat funcional. Ens ha fet molta il·lusió ajudar Robert

Christian Peraire, coordinador digital d’El Turó
Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari