L’escola Elvira Cuyàs celebra els 40 anys de vida com a eix vertebrador del barri

El centre commemorarà aquest dissabte l’acte central de l’aniversari amb una festa oberta a la comunitat educativa

Famílies i antics alumnes de l'escola Elvira Cuyàs van teatralitzar la llegenda de Sant Jordi el 23 d'abril en el marc del 40è aniversari del centre
Víctor Carmona
L’escola Elvira Cuyàs celebrarà el 15 de juny l’acte central del seu 40è aniversari amb una festa oberta a l’actual comunitat educativa del centre i a la d’etapes anteriors.  El programa arrencarà a les 11h amb una exhibició de bombolles gegants de sabó. De 13 a 14h, hi haurà una masterclass de batucada i, tot seguit, es farà el dinar de germanor i es donarà a conèixer el guanyador del concurs ‘#panyoleta40aniversari’, que consisteix a fer-se una foto amb el mocador commemoratiu de l’efemèride i pujar-la a les xarxes socials. La imatge que tingui més suports s’endurà el guardó, que consisteix en un val de 50 euros per comprar al centre comercial La Maquinista.
 
Més propostes. La festa continuarà a la tarda amb la visita del drac d’aigua de la Colla de Diables de Can Sant Joan (15h), l’espectacle de màgia ‘Jack Show, el malabarista del moment’ (17h) i la inauguració d’una exposició sobre la història de l’escola, la descoberta d’una placa commemorativa i els parlaments a càrrec de les autoritats (19.30h). A les 20.30h, tindrà lloc un sopar commemoratiu i, a les 21h, començarà un concurs de joves talents artístics. La festa clourà amb una discofluor i una aixecada conjunta de la panyoleta del 40è aniversari. El centre va iniciar els actes de celebració a principi de curs amb diverses iniciatives, entre les quals destaquen la realització d’un mural i un itinerari interactiu sobre la història de l’escola, elaborat per l’alumnat i el professorat, la teatralització de la història de la llegenda de Sant Jordi i una revista especial de l’aniversari. 
 
Els inicis
El BOE del 3 de desembre del 1977 recollia la resolució del Ministeri d’Educació de construir un centre escolar de dues línies al barri de Mas Rampinyo, amb un pressupost de 30 milions de les antigues pessetes. L’escola va començar a funcionar al setembre del 1978 amb alumnes que procedien de les Antigues Escoles Mas Rampinyo –on actualment es troba el Centre Cívic del barri–, tot i que les obres no van finalitzar fins al 1980. A proposta de l’Ajuntament, el nou equipament va rebre el nom de la propietària dels terrenys on es va aixecar el centre, en agraïment a les facilitats donades pels seus hereus al consistori per a l’adquisició de la parcel·la.  “L’escola s’ha anat configurant al llarg d’aquests 40 anys com un element vertebrador de la vida social del barri”, ha dit la directora, Dolors Melero, qui opina que cal tenir present el passat per afrontar els nous reptes de futur.
Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari