L’escola Mitja Costa celebra 50 anys d’història

El centre ha fet l’acte oficial del programa commemoratiu que clourà el 28 de juny amb un sopar de gala

El curs 1974-1975 l’escola pública Mitja Costa, ubicada a Terra Nostra, obria les seves portes passant a ser el centre de referència al barri. Per commemorar l’efemèride, la direcció ha programat tot un seguit d’activitats que es desenvoluparan durant la recta final de curs. Aquest matí s’ha fet l’acte oficial amb participació de l’alcalde, Bartolo Egea (PSC), la regidora d’Educació, Anabel Moreno (Vivim), i l’inspector d’Educació, David Parrón. Tots tres han intervingut en el torn de parlaments juntament amb la directora, Belén Bon, la presidenta de l’AFA, Georgina Belmonte, i la tècnica del programa d’acompanyament emocional Komtü Rebeca López.

Acompanyat d’una banda de música de vent, l’alumnat s’ha concentrat al pati per seguir l’acte inaugural del programa, que ha presentat la directora. A dalt de l’escenari, un gran pastís de decoració amb el número 50 ha presidit la celebració. Els encarregats dels parlaments han iniciat la seva intervenció destacant dues lletres incloses al nom de l’escola que han vinculat als valors pels quals treballa el centre, com ara l’A d’amistat, la T de tolerància o la C de convivència.

L’alcalde i la regidora d’Educació han destacat el lligam del centre amb les famílies i amb el barri

L’alcalde ha posat de manifest el lligam de l’escola amb el barri. “Per aquí han passat diferents generacions i això demostra el vincle que hi ha entre el centre i les famílies”, ha dit l’edil. En la mateixa línia, la regidora d’Educació ha felicitat el Mitja Costa per la tasca cohesionadora que fa: “Sou com una gran família i us animo a seguir així, perquè la unió fa la força”. Egea i Moreno han obsequiat la direcció amb una placa commemorativa.

La directora, amb la placa amb què l’alcalde i la regidora d’Educació han obsequiat el centre
Pilar Abián

L’inspector d’Educació ha celebrat la trajectòria del centre i ha felicitat la iniciativa de dos exalumnes que han fet un seguit de gravacions en àudio amb el nom de Mitja Podcast on recullen els testimonis de docents, alumnes, representants de famílies i treballadors antics i actuals de l’escola.

La presidenta de l’AFA, per la seva banda, ha manifestat el compromís de la junta per seguir treballant per la millora del centre. I la tècnica del programa Komtü, de la Fundació Nous Cims, que ha fet durant tres anys acompanyament emocional a professorat i famílies, ha reconegut la feina del Mitja Costa en aquest àmbit. “Us felicito –ha dit– per posar sempre els infants al centre”.

Alumnes de cada curs han preparat una càpsula del temps que s’ha enterrat al costat de l’om centenari que hi ha al pati de l’escola

Després dels parlaments, infants de tots els cursos han pujat a dalt de l’escenari a col·locar 50 espelmes al pastís, una per cada curs viscut fins ara. Els alumnes de sisè han cantat l’himne de l’escola i s’ha preparat una càpsula del temps que s’ha enterrat al costat de l’om centenari que hi ha al pati amb l’objectiu que els estudiants del futur la puguin obrir en un nou aniversari i descobrir què feien i amb què jugaven dels seus predecessors. Per això, un representant de cada classe ha posat a dins de la càpsula –una gran caixa transparent on també hi havia un exemplar de La Veu– un objecte acompanyat d’un text.

La càpsula del temps s’ha enterrat a prop de l’om centenari que hi ha al pati de l’escola, al son de la música d’una banda de vent
Pilar Abián

Programa previst

Amb motiu del seu 50è aniversari, l’escola ha preparat un ampli programa commemoratiu que inclou una exposició fotogràfica –que ja es pot visitar al vestíbul del centre–, una edició especial de la revista La Cotorra que reculli la història viscuda fins ara i un sopar de gala obert a tota la comunitat educativa actual i passada que tindrà lloc el 28 de juny i per al qual cal fer reserva prèvia.

Deixa un comentari