L’IES La Ferreria aposta pels cicles formatius per entrar al mercat laboral

El subdirector General, Joan Lluís Espinòs, reconeix que cal potenciar l’FP per donar respostes a l’empresa

L’IES la Ferreria ha fet avui dimecres les primeres jornades de presentació dels cicles formatius que s’imparteixen al centre, unes jornades que han comptat amb la presència de destacades personalitats del món d’educatiu i també amb representants del sector empresarial.
Durant la presentació s’ha posat de manifest que Catalunya necessita potenciar la formació professional per donar resposta a les necessitats de l’empresa, ja que avui no hi ha prou personal qualificat per satisfer aquesta demanda.

Amb l’objectiu d’adequar els currículums a la situació real del mercat laboral, la Generalitat ha fet un Decret que es fonamenta en tres aspectes: ofertar cicles fets a mida dels alumnes, donar resposta a les necessitats formatives de les persones que ja estan treballant i fer acords amb empreses perquè l’oferta de cursos vagi en la línia de les seves demandes.
El contingut d’aquest Decret l’ha exposat avui a l’IES la Ferreria Joan Lluís Espinòs, subdirector general de planificació i organització de la Formació Professional d’Educació. Espinòs ha parlat del present i el futur de la formació professional. Actualment les estadístiques situen Catalunya més de 20 punts per sota dels nivells que hi ha a Europa quant al nivell de formació de la població. El futur, però, es veu amb optimisme, si els centres educatius i les empreses treballen en comú.

Després de la ponència feta aquest matí a l’IES la Ferreria a càrrec del subdirector general de planificació i organització de la Formació Professional d’Educació els participants a la jornada de presentació dels cicles formatius han visitat els tallers d’higiene bucodental del centre.
La cap d’estudis dels cicles formatius, M. Teresa Gallego, també regidora de l’Ajuntament, ha manifestat que l’IES la Ferreria té una oferta destacada ja que imparetix 8 cicles en grau mitjà i superior.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari