L’IES La Ribera amplia el seu horari d’obertura per fer un programa de reforç

El centre es manté obert fins a les 19.30h, amb activitats extraescolars acadèmiques i de lleure

L’IES La Ribera ha ampliat el seu horari d’obertura més enllà de dos quarts de sis de la tarda, l’hora en què acaben les classes. Des d’aquest mes el centre es manté obert fins a dos quarts de vuit i oferta als alumnes diferents activitats extraescolars tant de caire lúdic com acadèmic. La iniciativa, promoguda per la direcció de l’institut, compta amb el suport del Ministeri d’Educació, la Generalitat i l’Ajuntament.

Les activitats acadèmiques a què poden optar els alumnes són anglès –sis hores a la setmana–, taller de dibuix manga i còmic –dues hores– i estudi assistit, també dues hores a la setmana. Les classes s’oferten en el marc del pla Proa –Programas de Refuerzo, Orientación y Apoyo– que impulsen en Ministeri d’Educació i les comunitats autònomes per donar suport als centres educatius amb l’objectiu de garantir l’atenció als col·lectius més vulnerables i prevenir riscos d’exclusió social. La directora de l’IES La Ribera, Clara Vilardell, considera que l’obertura del centre fora de l’horari acadèmic és beneficiós per als alumnes i per al propi Institut com a espai referent del barri.

A més de sufragar les classes, la subvenció també permetrà adequar la biblioteca del centre i obrir-la fora de l’horari lectiu. Pel que fa a les activitats lúdiques extraescolars, l’Institut oferta un taller de percussió i un altre de teatre, a més d’un espai habilitat amb jocs de taula perquè els alumnes puguin gaudir d’una estona d’esbarjo en acabar les classes, i que es va obrir ara fa dos mesos durant l’estona de pati. El projecte compta amb el suport econòmic de l’Ajuntament en el marc de les actuacions socials previstes per la Llei de barris a la Ribera.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari