L’Incasòl promourà 134 habitatges nous de lloguer a Mas Duran

L’Institut Català del Sòl de la Generalitat, l’Incasol, ha iniciat el procés de licitació per construir 134 habitatges protegits de lloguer al sector de Mas Duran, a Mas Rampinyo. D’aquest total, 42 són per a joves i la resta, 92, tindran règim de lloguer general. Les empreses que vulguin fer-se càrrec de les obres hauran […]

L’Institut Català del Sòl de la Generalitat, l’Incasol, ha iniciat el procés de licitació per construir 134 habitatges protegits de lloguer al sector de Mas Duran, a Mas Rampinyo. D’aquest total, 42 són per a joves i la resta, 92, tindran règim de lloguer general. Les empreses que vulguin fer-se càrrec de les obres hauran de presentar les propostes fins al 13 de febrer en el cas dels pisos per a joves i fins a final de març si volen optar a la construcció de l’altra promoció. A principis d’abril està previst que comencin les obres, que segons la Generalitat, estaran enllestides en vint mesos. Serà a partir d’aquest moment quan l’Incasol comenci a establir els criteris d’adjudicació d’aquests pisos protegits, que tenen un pressupost global de licitació de 14 milions d’euros.

El projecte de pisos per a joves que es construiran a Mas Duran mostra que, dels 42 habitatges, un serà adaptat per a persones amb problemes de mobilitat, 35 tindran un únic dormitori i altres set en disposaran de dos. La superfície útil dels pisos oscil•larà entre els 39 i els 56 metres quadrats i també es faran 28 places d’aparcament, una d’elles també adaptada. Aquesta promoció té un pressupost de licitació de 2 milions set-cents mil euros. Pel que fa als 92 pisos de règim de lloguer general, amb un pressupost inicial d’onze milions i mig d’euros, tindran tipologies diferents i seran de major dimensió que els dels joves. També està prevista la construcció d’un aparcament de 232 places. El director tècnic d’habitatge de l’Incasol, Jaume Fornt, ha explicat que la promoció de 42 pisos està orientada a que els joves puguin tenir un primer espai on poder emancipar-se mentre que la resta té un caràcter més estable.

Els nous habitatges adoptaran mesures sostenibles amb el medi ambient, com una xarxa que separi les aigües fecals i les pluvials o plaques per captar l’energia solar per produir aigua calenta sanitària.
El procés de licitació es tancarà a final de març i l’Incasol preveu que les dues promocions comencin a aixecar-se a l’abril d’aquest any. Les bases perquè les persones interessades puguin adjudicar-se un dels pisos es publicaran també per a aquesta data i els principals beneficiaris d’aquests habitatges seran els residents o treballadors a Montcada. Segons Jaume Fornt, l’Ajuntament serà el principals organisme amb el que comptarà la Generalitat per redactar les bases.

La promoció de pisos de lloguer és la primera que licita l’Incasol després que al juliol del 2006, l’Ajuntament i el Departament de Medi Ambient i Habitatge signessin un conveni per a la construcció de 318 pisos de protecció oficial a Mas Rampinyo, als antics terrenys militars que l’Incasol va adquirir l’any 2001. D’aquest total, 184 habitatges seran de protecció oficial per a la compra i la resta, els que s’han licitat ara, seran de lloguer.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari