L’INS La Ribera presenta el treball final del projecte En Residència

L’alumnat va organitzar dijous un recorregut pel municipi interpretant els temes de rap que ha creat durant el curs

L’alumnat de tercer d’ESO de l’INS La Ribera va presentar el passat dijous ‘Dracs, barra, empremta’, el resultat final del projecte En Residència, una iniciativa per connectar el món artístic amb l’educatiu, promoguda per l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) i el Consorci d’Educació de Barcelona (CEB) amb el suport del Consorci del Besòs. Els joves, juntament amb l’artista referent –Rodrigo Laviña– i professorat del centre, van organitzar un recorregut pel municipi amb l’objectiu de mostrar els temes de rap que han compost durant el procés creatiu.

L’itinerari va consistir en una ruta circular, que va començar i acabar davant de l’institut. Durant el trajecte, els participants van recitar les seves creacions en diferents espais de la ciutat, amb una significació especial per als alumnes. Les lletres parlen de temes diversos com la identitat, la pèrdua d’un ésser estimat o el genocidi sobre Palestina. “Hem utilitzat els dracs com a metàfora per descriure les nostres pors, però hem après a saber conviure amb elles i també a transformar-les en oportunitats”, va destacar Nagore, una de les alumnes participants.

Hem utilitzat els dracs com a metàfora per descriure les nostres pors, però hem après a saber conviure amb elles i també a transformar-les en oportunitats

Nagore, alumna

Ens ho hem passat genial, cada dia ha estat un aprenentatge i un repte nous

Magnòlia Martínez, professora de l’INS La Ribera

“Ens ho hem passat genial, cada dia ha estat un aprenentatge i un repte nous”, va comentar Magnòlia Martínez, professora referent de l’INS La Ribera. L’artista resident va destacar la feina feta pels alumnes i va posar en relleu el significat del projecte: “Hem treballat i reflexionat sobre nosaltres mateixos i hem descobert la ciutat des d’una altra perspectiva”, va comentar el raper.

Hem treballat i reflexionat sobre nosaltres mateixos i hem descobert la ciutat des d’una altra perspectiva

Rodrigo Laviña, artista

El treball s’ha recopilat en un llibret que inclou la lletra de les cançons, així com un codi QR que enllaça a Youtube per escoltar els temes enregistrats. L’INS La Ribera tindrà continuïtat el pròxim curs en el projecte, al qual també s’afegirà l’INS La Ferreria.

Deixa un comentari