L’INS Montserrat Miró guanya el premi Treball amb valors que convoca Barcelona Activa

El projecte guanyador l’ha fet un grup d’alumnes de primer de batxillerat, que ha dissenyat una APP per facilitar l’accés dels joves a l’habitatge de lloguer

Barcelona Activa, el portal de l’Ajuntament de Barcelona per a l’orientació, la recerca de feina i la millora professional, ha premiat l’Institut Montserrat Miró per un treball sobre habitatge juvenil en el marc del programa Projecte de Vida Professional, treball amb valors. L’objectiu d’aquesta iniciativa és acompanyar l’alumnat de secundària en la presa de decisions cap a la seva futura carrera professional, establint un pont entre el món educatiu i el laboral. La convocatòria aplega cada any uns 15.000 participants d’escoles i instituts de Barcelona i la seva àrea metropolitana.

Els autors del projecte guanyador són Núria López, Juan Esteban Mora, Karim El Khayad i Sergi Zornoza, alumnes de primer batxillerat de l’assignatura Funcionament de l’empresa, impartida per la professora Roser Olmeda. Durant el primer trimestre del curs, després d’una pluja d’idees sobre diferents problemes de la societat actual, els joves van escollir la dificultat que té el jovent per accedir a un habitatge de lloguer. “El preu mínim oscil·la entre els 600 i els 700 euros, una barbaritat, i a més, hem descobert que el procés per trobar un pis és força complicat“, assegura Karim.

Disseny de l’APP

Aquest va ser el punt de partida del projecte, que els ha portat en el segon trimestre a desenvolupar una APP, amb el nom de JuveZone, que facilita la recerca i la tramitació d’un immoble. “Hem dissenyat un sistema que agilita la paperassa i ajuda a trobar el pis que necessites d’una manera més fàcil i ràpida “, comenta Núria. Per aprendre a fer l’aplicació, el grup va participar el 21 de març en una hackató, una experiència col·lectiva per fer un projecte de programari en un temps limitat. “La jornada va ser molt enriquidora, ja que ens va permetre plasmar en l’APP els continguts i els objectius de la nostra iniciativa”, comenta Juan Esteban.

L’última part del treball ha consistit en l’elaboració d’un vídeo explicatiu del projecte empresarial, que van presentar el passat 3 de maig en un acte a Barcelona amb l’assistència de prop de 200 persones en el qual també es van conèixer els guanyadors. “El nostre vídeo, que està plantejat com un anunci publicitari, va tenir molt bona acollida perquè era diferent a la resta. Tot ho hem fet nosaltres”, subratlla Sergi. “El projecte ha estat un repte motivador que ens ha permès treballar d’una manera més competencial. Ha estat una bona experiència per a l’alumnat, que l’ha ajudat a créixer i agafar-ne confiança en les seves possibilitats”, ha destacat la tutora del projecte.

El jurat, format per diferents institucions educatives i formatives, ha escollit el treball local per promoure el preu assequible del lloguer dels habitatges i el propòsit número 11 dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’ONU, que busca aconseguir ciutats més sostenibles, segures, resilients i inclusives. Els guardonats s’han endut entrades per al Festival Cruïlla, l’accés a viure l’American Cup Experience, un diploma i un distintiu per al seu centre.

Deixa un comentari