L’INS Montserrat Miró, segon a l’Olimpíada Científica Juvenil

El conjunt local està format pels alumnes d’ESO Lucas Manzano, Guillem Marqués i Cristian Rei

Els tres alumnes de l'equip de l'INS M. Miró que han quedat segons a l'Olimpíada Científica, acompanyats amb el seu professor
INS Montserrat Miró

L’equip de l’INS Montserrat Miró –format per Lucas Manzano, Guillem Marqués i Cristian Rei– s’ha classificat en segona posició a la fase autonòmica de la primera edició de l’Olimpíada Científica Juvenil, que va tenir lloc el 27 de setembre a Barcelona amb la participació de 180 alumnes de l’ESO de 38 instituts. El conjunt guanyador va ser l’equip de l’INS Marta Mata, de Montornès del Vallès, i el tercer lloc el va aconseguir l’INS Joaquim Rubió i Ors, de Sant Boi de Llobregat. Els participants es van enfrontar a diverses proves de creixent dificultat en què es van combinar exercicis teòrics i pràctics, individuals i en equip, de diverses matèries com biologia, química, física i matemàtiques.

El promotor de la nova iniciativa és l’associació QuinteScience, que té per objectiu la promoció del paper de la ciència a la societat. El primer classificat es desplaçarà a Santiago de Compostel·la per representar a Catalunya en la fase nacional, que tindrà lloc del 16 al 19 d’octubre.