L’institut Montserrat Miró, en precari per la manca de conserges

La direcció denuncia que no es cobreixin les baixes per malaltia d’un personal imprescindible per garantir el funcionament del centre

La direcció de l’Institut Montserrat Miró ha denunciat que des del 18 de febrer el centre no disposa de cap conserge, ja que els dos titulars estan de baixa i Educació no ha enviat fins al moment cap substitut. “La situació és insostenible”, ha manifestat el director, Manuel Vidal, “però el que és més greu és que des de la Delegació Territorial d’Ensenyament no resolen el problema i ni tan sols saben dir-nos què hem de fer en aquest cas”. Vidal es qui, des del dilluns, s’encarrega d’obrir a diari l’equipament, amb més 500 alumnes i d’assumir, amb l’ajuda d’altres membres de l’equip directiu i administratiu, algunes de les tasques més bàsiques de consergeria, però moltes altres queden sense cobrir. “Els conserges són els que s’encarreguen d’obrir i tancar la porta d’accés a l’institut, de la vigilància, dels manteniments, de les fotocòpies… i de moltes altres qüestions que fan la seva presència imprescindible i necessària perquè l’institut funcioni”, indica el director tot lamentant que, per l’absència de personal, s’hagin hagut de suspendre les activitats que es fan a la tarda fora de l’horari lectiu i que formen part de Pla de millora, com les classes de reforç o les extraescolars.

Fa dos anys el centre disposava de tres conserges però la Generalitat va suprimir una plaça justament després d’haver fet un concurs públic per ocupar-la, una decisió que la direcció no acaba d’entendre. “Amb tres persones –diu Vidal- es podien cobrir les baixes sense problema, el que estem vivint ara és un fet insòlit que mai s’havia produït en aquest centre ni en cap altre institut que jo sàpiga”.

Aquesta denúncia, però, és només la més recent d’un seguit de mancances que té el centre i que es veuran agreujades amb la reducció del 25% de pressupost per a aquest curs, un problema que afecta altres instituts, motiu pel qual properament hi ha prevista una reunió entre directors de la zona per tractar aquesta qüestió.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari