L’institut Montserrat Miró sol·licita l’horari intensiu a l’ESO

La Ribera ajornarà la decisió un any més i La Ferreria ha convocat una assemblea de pares

Alumnes de l'institut La Ferreria
Arxiu/Santi Romero
L'INS La Ferreria acollirà una USEE el curs vinent
TMB ha modificat els horaris de l'autobús 155 pe als alumnes de La Ferreria

El claustre de l’institut Montserrat Miró ha demanat al Departament d’Ensenyament poder fer horari intensiu a l’ESO el curs vinent. “Les classes del matí són més profitoses, s’optimitzarien els recursos humans del centre i els alumnes disposarien de més hores per fer deures i estudiar”, ha argumentat el director, José Diego López. En canvi, l’AMPA del Miró s’ha mostrat en contra que la decisió s’hagi pres ja per al pròxim curs. “No ens neguem a fer la jornada intensiva però necessitem un curs sencer per estudiar el tema amb profunditat i, sobretot,  per valorar com afectarà als nostres fills”, explica l’entitat en un comunicat. El fet que no hi hagi hagut consens en la petició deixa en mans d’Ensenyament si autoritza o no la proposta.

El claustre de La Ferreria també considera que la jornada intensiva afavoriria el rendiment escolar i reduiria la conflictivitat a les aules, però abans de prendre la decisió, vol conèixer l’opinió del màxim de famílies. En consens amb l’AMPA es farà una consulta aquest dilluns, 4 de juny (18h), hi ha convocada una assemblea per explicar el projecte a les famílies. En funció del resultat, el Consell escolar debatrà demanarà o no l’horari compactat per al pròxim curs. Per la seva banda, La Ribera ha decidit ajornar un any la decisió. “Volem disposar de més temps per valorar la proposta, tot i que ens sembla interessant”, ha dit la directora, Clara Vilardell.

Com conciliar la vida laboral amb el nou horari, què passarà amb les extraescolars que s’oferten a la tarda i amb els alumnes amb necessitats educatives especials que fan classes d’inclusió també a la tarda són algunes de les qüestions que el sector de pares vol deixar clares abans de pronunciar-se al respecte i així ho han fet saber els representants de les AMPA i de la FAMPA als directors dels instituts.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari