L’OAD atén un 45% més d’usuàries durant el 2012

El servei va atendre un total de 784 persones

Dues dones s'inscriuen al curs d'informàtica promogut per l'OAD
Arxiu/Silvia Díaz
L'OAD es troba a la Casa de la Vila

L’Oficina d’Atenció a la Dona (OAD) va realitzar un 45% més d’atencions d’usuàries al llarg de l’any 2012, amb un total de 784, respecte el 2011, que va ser de 355 dones. Aquest augment es produeix malgrat que el nombre de dones ateses ha baixat de 478 a 307.

                        

Els principals motius de les consultes de l’OAD durant l’any 2012 van ser per temes relacionats amb problemes psicològics, amb 242, seguit del servei d’assessorament jurídic, que va atendre un total de 164, i laboral, amb 136 consultes. El servei d’informació sobre activitats va rebre 141 consultes i els relacionats amb casos de violència van ser de 58.

 

Les dones que demanen consulta a l’Oficina tenen majoritàriament entre 30 i 45 anys (45%), són espanyoles (74%) i el 24% viuen a Montcada Centre. La regidora de Polítiques d’Igualtat, Judith Mojeda, ha afirmat que “l’OAD s’està consolidant com un referent utilitzat per  dones de tot el municipi perquè des del servei s’orienta i s’intenta trobar solucions a les diferents tipologies de problemes que les dones exposen. En aquest sentit l’Oficina vol esdevenir un recurs integral de promoció de la igualtat”.

 

L’Oficina d’Atenció a la Dona, situada a la Casa de la Vila (C. Major 32), és un recurs integral i específic de promoció de la dona com a ciutadana de ple dret i vol esdevenir un espai d’intercanvi i treball col·laboratiu amb el teixit associatiu de Montcada i Reixac. Ofereix suport i atenció a les dones montcadenques per resoldre qualsevol situació de discriminació o violència i dóna impuls a iniciatives ciutadanes de foment de la igualtat d’oportunitats entre homes i dones facilitant atenció individual i personalitzada així com donant suport i atenció a col·lectius i grups.

 

L’horari de l’OAD és de dilluns a divendres de 9.30h a 13.30. Es poden concertar visites en horari de matí i tarda trucant al telèfon 93 565 11 22 o a través del correu electrònic [email protected]

 

Seccions:

Deixa un comentari