Manifest en repulsa del discurs d’odi contra el col·lectiu LGBTI+

En la lectura del text han participat regidors del PSC, ECP, ERC, Vivim i PP

La representant de la ciutadania, llegint el manifest acompanyada dels portaveus dels grups municipals
Daira Soler

Coincidint amb la data en què es commemora el Dia Internacional contra la LGBTI-fòbia, aquesta tarda s’ha fet davant de la Casa de la Vila la lectura d’un manifest en repulsa als estigmes, els prejudicis i les violències exercides cap a les persones lesbianes, gais, bisexuals, trans, no-binàries o queer, i en general, contra totes aquelles que es mantenen al marge de la norma heteropatriarcal.

En l’acte han participat regidors de cinc grups municipals del consistori –PSC, ECP, ERC, Vivim i PP– i una representant de la ciutadania.

El manifest –una adaptació del que ha fet la Generalitat– fa constar que malgrat els avenços que s’han fet els últims anys cap a una societat més justa i lliure de discriminacions, la LGBTI-fòbia continua present en molts àmbits de la societat catalana i atempta contra els drets de les persones del col·lectiu, especialment les trans. “També assistim a una presència creixent dels discursos d’odi que tenen com a objectiu abolir els drets i les llibertats assolits al llarg dels anys, gràcies a les lluites i mobilitzacions del moviment associatiu LGBTI+”, assenyala l’escrit.

El Dia Internacional contra la LGBTI-fòbia compta amb el suport del Govern de la Generalitat, el Parlament de Catalunya, els ajuntaments i les institucions catalanes, el Consell Nacional LGBTI+ i les entitats del col·lectiu. Un dels punts inclòs al manifest de la jornada és instar els poders polítics, les institucions i la societat civil a erradicar qualsevol mena de discriminació i violència i a treballar per la seva prevenció.

El text llegit al municipi ha clos amb un missatge en clau local i amb compromís polític: “Reivindiquem una Montcada i Reixac lliure de sexismes, masclismes i actituds LGTBI-fòbiques, orgullosa i diversa i és voluntat i compromís, per tant, de totes i tots, lluitar de manera ferma i decidida pels drets i les polítiques LGTBI+.

Deixa un comentari