Marató de donació de sang a la Casa de la Vila

Fins a les nou de la nit hi ha temps per anar a la Casa de la Vila i fer una donació de sang. El Banc de Sang i Teixits de Catalunya i l’Ajuntament de Montcada i Reixac han organitzat avui la quarta Marató de Donació, amb un doble objectiu. D’una banda, la iniciativa pretén […]

Fins a les nou de la nit hi ha temps per anar a la Casa de la Vila i fer una donació de sang. El Banc de Sang i Teixits de Catalunya i l’Ajuntament de Montcada i Reixac han organitzat avui la quarta Marató de Donació, amb un doble objectiu. D’una banda, la iniciativa pretén captar més voluntaris i per l’altra, sensibilitzar els ciutadans sobre els problemes que s’originen quan falta sang als centres hospitalaris. El Banc de Sang i Teixits de Catalunya és l’única unitat mòbil que actualment opera a tot el territori català, fruït de la fusió dels altres bancs. És la unitat que subministra productes sanguinis que poden sorgir en gairebé 15 mil llits hospitalaris i diàriament es requereixen mil unitats, com a mínim, per donar assistència a tot Catalunya.

La previsió dels organitzadors de la Marató és que aquest any se superin les xifres d’anteriors edicions i s’arribi a les 270 mil donacions a tot Catalunya. En el cas de Montcada i Reixac, al llarg del matí han passat una seixantena de donants per la Casa de la Vila i s’espera que, al llarg de la tarda, hi vagi més d’un centenar de persones.

El missatge que es vol transmetre en una jornada com avui és que gràcies a la transfusió sanguínia se salven moltes vides i les donacions fan que els bancs de sang puguin obtenir les components necessaris per al tractament de moltes malalties, com glòbuls vermells, plaquetes i plasma.

La metgessa Aída Castillote ha explicat que la sang no es pot fabricar i que és molt necessària per cobrir les necessitats sanitàries:

Per ser donant només cal tenir entre 18 i 65 anys, pesar més de 50 quilos i no haver sofert l’hepatitis a partir dels 12 anys. Aquesta tarda, a la Casa de la Vila, es podran fer donacions fins a les 9 del vespre.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari