Més de 40 entitats de Montcada i Reixac participen al cinquè tapís de la Sida

Fins a mitjan de desembre es poden veure diferents exposicions als centres cívics del municipi

Una quarantena d’entitats de Montcada i Reixac va participar en la confecció del cinquè tapís en record a les víctimes locals de la Sida, que es va fer divendres a la tarda a la plaça de l’Església, juntament amb la inauguració d’una exposició que incideix en les formes de prevenció. Aquest va ser l’acte central del programa d’activitats per commemorar el Dia Mundial de la malaltia a Montcada, que es va celebrar oficialment dissabte 1 de desembre. El programa el van organitzar conjuntament l’Ajuntament i diverses entitats locals.

L’1 de desembre és un dia de reflexió sobre la Sida i de solidaritat amb les persones afectades per aquesta malaltia. Enguany la jornada s’ha aprofitat per fer una crida sobre la necessitat d’evitar l’estigma i la discriminació d’aquestes persones en el món laboral. Aquest va ser el tema del manifest que es va llegir divendres després de la creació del tapís commemoratiu.
Segons les dades facilitades per l’Ajuntament, des de l’1 de gener de 1981 fins al 30 de setembre d’aquest any, al municipi s’han registrat 89 casos de Sida, dels quals, 52 han culminat amb la mort del malalt. La regidora de salut pública, M.Carmen González (CiU) va fer una crida perquè “no abaixem la guàrdia”, tot i els avenços que s’han fet en el tractament de la Sida.

L’acte de creació del tapís es va fer enmig de l’exposició “Treu-li suc a la sexualitat”, cedida per la Diputació, que es podrà veure a partir de demà a l’Espai Jove Can Tauler. La cap del servei de salut pública i Consum de la Diputació, Mònica Pagès, va explicar que la mostra pretén fer reflexionar els joves sobre els riscos de les relacions sexuals i les formes d’evitar-los A més del tapís solidari i la inauguració de l’exposició, divendres també es va programar la pel·lícula Los amigos de Peter al Gran Casino de Terra Nostra. Dissabte, el Casal de la Gent Gran Casa de la Mina va acollir la projecció del film de Pedro Almodóvar, Todo sobre mi madre, i va tenir lloc una nova edició del torneig solidari de futbol sala de Can Cuiàs. Fins a mitjan de mes, el Centre Cívic Can Cuiàs i l’Alzina, a Terra Nostra, exposen pintures basades en el Dia Mundial de la malaltia.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari