Més de 600 nens i nenes de Montcada i Reixac inicien els Casals d’estiu

Les propostes les organitza Infància i Joventut, l’IME i la FAMPA

Activitats del Casal del 2011 a l'escola Mitja Costa

Els sis centres educatius on la Regidoria d’Infància i Joventut i la FAMPA ofereixen el Casal d’estiu es convertiran els pròxims dies en vaixells pirata. El món dels corsaris és l’eix central de les activitats previstes, que arrenquen aquest dilluns, 27 de juny, i acabaran el 22 de juliol (9 a 13.30h). “Creiem que aquest centre d’interès ens donarà molt joc amb la canalla, ja que volem que el Casal sigui dinàmic i divertit, però alhora que els infants aprenguin valors com el companyerisme, la solidaritat i el treball en equip”, ha explicat Mariola Triano, la coordinadora de Més que lleure, l’empresa que gestiona els Casals. Gimcanes, jocs de pistes i la recerca d’un tresors seran algunes de les proves que els infants hauran de superar i, per combatre la calor, també s’han previst activitats d’aigua. Un dia a la setmana hi haurà excursions i sortida a la piscina. La novetat d’aquesta temporada és que les famílies han pogut triar les setmanes –i no les quinzenes– que volen que els seus fills vagin al Casal, que s’ofereix a les escoles Elvira Cuyàs, Reixac, Mitja Costa, El Viver, La Ginesta i Mas Rampinyo.

A la primera hi ha 350 inscrits; a la segona, 364; a la tercera, 305, i a l’última, 261. L’oferta disponible és de 385 places, de les quals 15 es reserven per a infants amb necessitats educatives especials i d’aquestes s’han ocupat 9. En funció de la demanda que han expressat els pares i mares, a banda del Casal també s’habilitaran serveis de menjador, ludoteca i acollida matinal en els centres on s’ha pogut cobrir la demanda mínima. A l’Elvira Cuyàs i al Mas Rampinyo hi ha acollida matinal i menjador. Al Mitja Costa, només menjador.

D’altra banda, el Casal que l’Ajuntament i la FAMPA havien proposat per primer cop per a final de juliol i el mes d’agost finalment no es farà per manca de demanda. Les famílies podien optar a inscriure els seus fills per setmanes però, tot i així, no s’ha arribat al mínim nombre necessari per dur a terme l’activitat, ja que només hi ha hagut una quinzena de sol·licituds que, a més, no coincidien en el calendari. Malgrat tot i tenint en compte que les classes començaran finalment el dia 12, s’oferta un casal per cobrir els primers dies de setembre amb l’objectiu de conciliar la vida laboral i familiar. El dia 5 de juliol es posaran en marxa les inscripcions per a aquesta activitat.

L’Institut Municipal d’Esports i Lleure (IME) també ha posat en marxa aquest dilluns el Casal d’Estiu, amb la participació de prop de 300 nens i nenes. La novetat d’aquesta temporada és que hi ha més serveis, com una ludoteca, dinar, activitats de tarda i una excursió a la setmana. Les activitats tenen lloc a la zona esportiva centre (infantil i primària, de 9 a 13h) i, per primer cop, al pavelló Miquel Poblet (alumnes d’ESO, de 9 a 14h). Els participants aniran al Museu Olímpic, al camp de tir amb arc de Can Piqué, a veure una pel·lícula a l’Imax de Barcelona i al Circuit de Catalunya. L’IME ha ofertat enguany activitats per a quart d’ESO (16 anys), però no hi ha hagut demanda suficient per cobrir aquesta franja i els alumnes de més edat tenen 14 anys.

Seccions:

Deixa un comentari