Milers de persones celebren el Rocío

Dissabte a la tarda, amb la presència de les autoritats, s’ha fet la recepció i presentació de les germandats davant l’altar

Prop de 200 entitats i germandats rocieras d’arreu de Catalunya es donen cita aquest cap de setmana a Mas Duran per celebrar la 39a edició del Rocío a Catalunya. L’esdeveniment l’organitza la Federació d’Entitats Culturals Andaluses de Catalunya (FECAC), que calcula que prop de 200.000 persones celebraran la festa mariana, una de les més tradicionals de la cultura religiosa andalusa. “No s’ha de confondre el Rocío amb actes com la Fira d’abril, es tracta d’una trobada de gent que ens movem per la devoció a la Verge del Rocío que aprofitem aquests dies per fer convivència entre nosaltres”, ha explicat Nadia Povedano, de l’organització.

 

Una de les casetes que participa al Rocío és la de l’entitat montcadenca Capricho Andaluz, formada bàsicament per veïns de Can Pomada. “Passem uns dies de germanor i festa, la nostra caseta acollirà unes 130 persones durant aquests dies”, ha explicat el president de l’associació, Antonio Márquez. A l’entrada de la carpa, els membres de Capricho Andaluz instal·len una reproducció a petita escala de l’església d’Ayamonte, a Huelva, el lloc originari del Rocío.

 

El programa va arrencar el dijous, 20 de maig, amb el trasllat de la imatge de la Verge, situada a l’Església de Sant Martí de Cerdanyola. En acabar l’ofici, la verge, acompanyada dels rocieros, va ser traslladada cap a l’altar habilitat al recinte de Mas Duran. Al llarg del cap de setmana se celebraran diferents actes litúrgics com la Missa de Romeros, el Sant Rosari de l’Aurora (diumenge 23.00h) i la Missa de l’Alba, el darrer dia, el 24, a les 8h. El programa finalitza amb la processó de la Verge pel recinte i el retorn a Cerdanyola, “l’acte més emotiu per a nosaltres”, ha destacat Povedano.

 

La recepció i presentació de les germandats es va fer dissabte al vespre, davant l’altar. Els grups seran rebuts per Antonio Rubio, del bisbat de Terrassa, en un acte que comptarà amb la presència de l’alcalde de Montcada i Reixac, César Arrizabalaga (PSC), i el president de la FECAC, Francisco García Prieto.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari