‘Montcada Antirumors’ presenta aquest dimarts els resultats de l’enquesta sobre convivència entre cultures

L’acte tindrà lloc a l’Auditori Municipal (19h)

Montcada Antirumors farà 400 enquestes a veïns de la localitat
Premsa Ajuntament
Montcada Antirumors és una iniciativa municipal per eradicar els rumors sobre la convivència cultural
La Xarxa Antirumos va fer l'enquesta sobre convivència i immigració aquest estiu
L'enquesta sobre convivència i multiculturalitat es va fer a l'estiu entre 400 persones del municipi

Els resultats de l’enquesta sobre convivència i multiculturalitat feta aquest estiu entre 400 veïns i veïnes de Montcada i Reixac es presentaran públicament el pròxim 1 de desembre, en un acte a l’Auditori Municipal (plaça de l’Església, 12), a les 19 h. Aquesta activitat forma part del projecte ‘Montcada Antirumors’, promogut per la unitat d’Integració de l’Ajuntament i l’entitat D-CAS, que pretén eradicar del municipi tots aquells prejudicis relacionats amb les diferents cultures que conviuen a la ciutat. La meitat de les entrevistes es van dur a terme a Can Sant Joan, la Ribera i Font Pudenta, els tres sectors amb més població immigrant, i la resta es va repartir entre altres barris de la ciutat.

 

Els resultats ja es van presentar al setembre als membres de la local Xarxa Antirumors i, entre d’altres conceptes, indiquen que a Montcada i Reixac existeix una relació de coexistència pacífica entre la població autòctona i estrangera, però no hi ha una interrelació entre les persones de diferents comunitats, una situació que pot derivar en problemes de convivència si es produeix algun conflicte. A la presentació es detallaran les conclusions d’aquesta acció i els projectes que es faran d’ara en endavant per millorar la convivència ciutadana, en base al resultat de l’enquesta.

 

Aquest mes també tindrà lloc un taller gratuït de formació antirumors per a aquelles persones interessades en aquest àmbit i/o vulguin formar part de la Xarxa Antirumors. Les dues sessions seran els dies 9 i 16 de desembre, de 18 a 21 h, i en el moment de fer la inscripció es comunicarà al participant el lloc on tindrà lloc la formació. Per apuntar-s’hi, es pot contactar pel correu electrònic [email protected]; pel blog montcadaantirumors.cat; per Twitter, @mirantirumors, i per Facebook: Montcada Antirumors.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari