Montcada celebra aquesta setmana el Dia Internacional de l’Orgull LGTBI

L’Ajuntament és un dels impulsors de la Xarxa de Municipis LGTBI, que s’ha presentat oficialment aquest dimarts

L'alcaldessa, Laura Campos, ha participat aquest dimarts en l'acte de constitució de la Xarxa de Municipis LGTBI que s'ha fet a Cerdanyola
Premsa Ajuntament
Montcada celebrarà divendres el Dia de l'Orgull LGBTI amb diversos actes al carrer Major

Montcada i Reixac commemora des d’aquest dimarts, 28 de juny –dia oficial de l’efemèride–, el Dia de la llibertat sexual, amb la penjada al balcó de la Casa de la Vila (Major, 32) de la bandera de l’arc de Sant Martí, símbol de la llibertat homosexual. L’acte central de la celebració tindrà lloc divendres, 1 de juliol, amb una festa a la plaça de l’Església, que inclourà diverses propostes a partir de les 18 h, organitzades per la Regidoria d’Oficina d’Atenció a la Dona i Polítiques d’Igualtat. A primera hora hi haurà activitats infantils (inflables, pintacares i taller de bombolles de sabó). A partir de les 19 h, hi haurà una performance, amb la participació de l’escola Cirq’s Dance Studio, es llegirà un manifest elaborat per la taula LGTBI de Montcada i Reixac. També hi haurà un minut de silenci per les víctimes de l’atemptat a Orlando (Estats Units) succeït a mitjan de juny. També hi haurà na sessió de zumba, ‘Balla per la llibertat sexual’, amenitzada per les escoles de dansa Jym’s, Grisdance, Eva Nieto i New Style i els monitors de Montcada Aqua. Dins d’aquesta commemoració també s’inclou la projecció de la pel·lícula ‘La chica danesa’, a les 22 h, en el marc del cicle d’activitats ‘D’Estiu’, de la Regidoria de Cultura i Patrimoni. El film narra la història real de la primera dona transexual, la pintora Lili Elbe.

Amb aquesta commemoració donem un nou impuls a les polítiques LGTBI a Montcada i Reixac, que vam començar amb el conveni de col·laboració amb l’Observatori contra l’Homofòbia i continuen amb el desplegament de serveis específics al municipi”, ha explicat la regidora de Polítiques d’Igualtat, Jessica Segovia. Per accedir a la informació de l’Observatori contra l’Homofòbia hi ha un enllaç al web municipal, www.montcada.cat. D’altra banda, s’ha creat un correu electrònic per a l’atenció i assessorament en aquest àmbit, [email protected] i a partir del setembre hi haura un espai d’assessorament jurídic i atenció psiciològica un cop al mes de la Casa de la Vila.

 

D'altra banda, l’Ajuntament de Montcada i Reixac és impulsor de la Xarxa de Municipis LGTBI, una iniciativa de diversos consistoris catalans compromesos amb el desplegament de les polítiques de gènere i amb la defensa dels drets de totes les persones a estimar i a viure la seva sexualitat i identitat en clau d’igualtat. La Xarxa s'ha presentat oficialment aquest dimarts, 28 de juny, a Cerdanyola, amb la presència d’alcaldes i alcaldesses, regidors i regidores de diferents municipis, entre ells i elles, l’alcaldessa i la regidora de Polítiques d’Igualtat de Montcada i Reixac, Laura Campos i Jessica Segovia, respectivament, ambdues d'ICV-EUiA-E. La Xarxa es compromet a treballar, juntament amb les entitats, associacions i institucions de Catalunya per tal que els municipis respectin la pluralitat d’expressions de gènere, per a la defensa de la igualtat com a garant de la lliure expressió de la diversitat, a lluitar contra l’homofòbia, la lesbofòbia, la transfòbia, la intersexofòbia i la bifòbia i la reparació dels dèficits de reconeixement que històricament ha patit la comunitat LGTBI.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari