Montcada celebra el dia Internacional de la Violència vers les dones

L’efemèride es commemora amb la celebració de diversos actes

“Avancem vers l’eradicació de la violència masclista”. Aquest és el títol del manifest que es llegirà a les set de la tarda davant de la Casa de la Vila en commemoració del Dia Internacional de la Violència envers les dones que, oficialment, és diumenge. El text ha estat consensuat entre les institucions públiques de Catalunya, el govern de la Generalitat, les Diputacions i els Ajuntaments.
Jaume Aregall serà l’encarregat de donar lectura al manifest que destaca el projecte de llei dels drets de les dones per l’eradicació de la violència masclista com el compromís de les institucions públiques per afrontar aquesta problemàtica. La futura llei haurà de garantir l’atenció, l’assistència, la protecció i la reparació de les dones que es troben en situacions de violència.
L’acte d’aquesta tarda l’organitza el Consell Municipal de Dones i inaugura el programa d’activitats commemoratiu del Dia Internacional contra la Violència vers les Dones, que se celebra diumenge arreu del món. Segons les dades oficials, des de l’1 de gener de 2007 han mort a l’Estat espanyol 66 dones víctimes de la violència de gènere.
La regidora de Dona, la socialista M. Teresa Gallego, ha destacat la importància de les dones participin en l’organització dels actes previstos a Montcada, però considera que els homes s’haurien d’implicar de manera més activa. Durant el cap de setmana s’organitzen diferents actes amb motiu del Dia Internacional de la violència vers les dones. Demà es farà la representació de l’obra teatral Historias, del grup El Rinconcillo, a dos quarts de vuit de la tarda al Centre Cívic Can Cuiàs. L’argument narra el drama de cinc dones víctimes d’algun tipus de violència o repressió. A banda d’aquesta obra teatral que es fa demà a dos quarts de vuit a Can Cuiàs, el programa previst amb motiu del Dia Internacional vers la violència contra les dones clourà dilluns amb una xerrada-taller al Gran Casino de Terra Nostra sobre la prevenció de les violències de gènere organitzat pel Grup de Dones de Terra Nostra. Recordem que ahir homes regidors de l’Ajuntament van llegir un manifest titulat El silenci ens fa còmplices que feia una crida a implicar els homes en les polítiques i campanyes destinades a eradicar la violència de gènere.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari