Montcada es consolida entre els 25 municipis de tot l’Estat que més diners destinen a la inversió social

És una de les sis ciutats catalanes de més de 20.000 habitants que apareix en aquest rànquing

Per segon any consecutiu, Montcada i Reixac és un dels sis municipis catalans que es troben entre els 25 primers de l’Estat espanyol amb més de 20.000 habitants que destinen més pressupost a la inversió social, segons l’Associació Estatal de Directors i Gerents de Serveis Socials que recull les dades del Ministeri d’Hisenda de l’any 2016. Segons aquest informe, Montcada ocupa la posició número 20 ja que va destinar 106,36 euros per cada habitant i només es va veure superada, en l’àmbit català, per Barcelona (6a, 167,64 euros), Esparreguera (7a, 165,54) i Mollet del Vallès (17a, 108,62). Els altres dos municipis catalans que apareixen entre els 25 primers de tot l’Estat són Santa Coloma de Gramenet (21a, 104,76) i Sant Adrià del Besòs (22a, 102,53). Errentería, al País Basc, és la ciutat espanyola que lidera el rànquing amb una inversió social de 277,09 euros per habitant.

'És molt bona notícia tornar a aparèixer en aquest llistat, el que constata que els nostres objectius de fer polítiques socials s'estan complint, és una de les prioritats d'aquest govern', ha manifestat l'alcaldessa, Laura Campos. La presidenta de l'Àrea Social, Mar Sempere, també ha valorat molt positivament la incorporació de Montcada i Reixac en aquest llistat. "Dades d'aquest tipus donen valor a la nostra feina i ens motiva a continuar en aquesta línia, especialment ara que endeguem el Pla Local d'Inclusió Social', ha expressat l'edil.

En l’última valoració feta, Montcada i Reixac ja apareixia com un dels municipis amb més inversió a nivell social i rep el títol d’excel·lència en despesa social ja que va complir quatre requisits: invertir més de 100 euros per habitant, que aquesta partida no s’hagués retallat al pressupost de 2017, que la xifra representi més del 10% total del pressupost total no financer i que tingui els seus comptes publicats a Internet amb un desglossament pressupostari.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari