Montcada estrena una pista d’skate a Mas Duran

La instal·lació, al Parc de la Llacuna, es va inaugurar divendres

Els joves intenten fer acrobàcies amb el patinet
Sílvia Alquézar
La inauguració de l'skatepark va estar passada per aigua pel xàfec que va caure divendres a la tarda
Un jove amb monopatí a les noves instal·lacions de l'skatepark
Dissabte al matí els joves van aprofitar per estrenar les pistes d'skate a Mas Duran
Pistes d'skate del parc de la Llacuna on es farà el campionat per a joves
Molts joves i petits es van aplegar ja dissabte a l'skatepark

L’skatepark era una instal·lació molt esperada i agraeixo tota la implicació del col·lectiu de joves que heu tirat endavant aquesta iniciativa per fer-la realitat i adaptada al que vosaltres volíeu ja que, en definitiva, en sereu els principals usuaris”, ha manifestat l’alcaldessa de Montcada i Reixac, María Elena Pérez, qui ha estat acompanyada de la regidora d’Infància i Joventut, Ana Rivas; el president de l’Àrea de Política Territorial, Juan Parra, i Iván Martín, representant del col·lectiu local Sobre Rodes, que ha impulsat la creació d’aquest equipament. El jove ha explicat que “la pista que estrenem s’adapta a tots els estils dels patinadors del municipi”.

 

Amb una inversió municipal de 35.000 euros, la instal·lació està formada per diferents elements prefabricats i consta d’un bank kingsize, amb una rampa de 20º en un dels extrems; un straight boardbank al centre, un quarterpipe, una wheelie table i un rail. Els mòduls triats són de formigó, un material que fa minvar l’impacte acústic i que també redueix el cost de manteniment. L’estiu del 2012, un grup de joves va sol·licitar a l’Ajuntament la creació d’aquesta instal·lació i en aquell moment es va obrir un procés participatiu que ha culminat en la creació de l’skatepark, en què hi estaven implicades les regidories d’Infància i Joventut i d’Urbanisme, a més del col·lectiu de joves promotor, que més endavant és va constituir com el col·lectiu de Riders de Montcada Sobre Rodes.

 

L’espai triat, el parc de la Llacuna, està allunyat dels nuclis habitats i així s’evitaran molèsties a causa del soroll. A més, en aquest emplaçament ja hi havia creada una pista esportiva de formigó, necessària per ubicar els elements que configuren l’skatepark i, per tant, no ha calgut construir-ne una de nova.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari