Montcada i Reixac celebra avui el Dia Internacional de les Persones Refugiades

La plaça de l’Església acollirà la lectura d’un manifest institucional i diversos tallers relacionats amb l’efemèride

Amb motiu del Dia Internacional de les Persones Refugiades, que es commemora avui, el departament de Cooperació i Solidaritat de l’Ajuntament amb la col·laboració de l’entitat Montcada Solidària organitza diverses activitats aquest dijous a la plaça de l’Església, de 17.30 a 19 h. L’acte inclou la lectura d’un manifest institucional, a càrrec de l’activista Laurent Cohen, president de l’Associació Catalana de Jueus i Palestins, el qual denuncia la situació de les persones refugiades al món, i la instal·lació d’un mapa gegant sobre els conflictes armats. A més, es podrà participar en tres tallers creatius: ‘El teu colom de la pau articulat’, ‘Bossa solidària’ i ‘Mandales amb sorra’. També es podrà veure una petita mostra de les cartes que l’alumnat de 3r, 4t i 5è de Primària de l’IE Mas Rampinyo, FEDAC  i l’IE El Viver han intercanviat amb infants de l’escola Ali Bil-la Balal de Tifariti, amb qui Montcada i Reixac està agermanada i que forma part del campament de persones refugiades de Smara (Sàhara Occidental).

Altres actes

Des del 12 de juny i fins al 26 de juliol, l’àgora de Montcada Aqua acull la mostra ‘Siguem Refugi’, del Fons Català de Cooperació i que s’endinsa en la realitat de deu campaments de persones refugiades distribuïts en diferents indrets del món. L’exposició instal·lada a Montcada i Reixac està centrada en un camp de persones refugiades a l’illa de Lesbos.

L’any 2001 les Nacions Unides van declarar el 20 de juny com el Dia Internacional de les Persones Refugiades amb l’objectiu de treure de l’oblit la dramàtica situació que viuen al món milions de persones desplaçades forçosament, sol·licitants d’asil i apàtrides.

Suport al poble sahrauí

Els activistes suecs han estat rebuts per una delegació montcadenca
Ajuntament

Els activistes suecs Sanna Ghotbi i Benjamin Ladraa han visitat aquest dijous Montcada i Reixac en el marc d’una iniciativa de suport al poble sahrauí organitzada per Solidarity Rising, una entitat sueca en defensa dels drets humans. Ambdós protagonitzen la campanya Bike4WesternSahara, que consisteix a recórrer en bicicleta 30.000 km per una trentena de països amb l’objectiu de generar consciència sobre el Sahara Occidental a través de la participació de la societat. Des que es va iniciar aquest projecte, el maig del 2022, els ciclistes s’han reunit amb parlamentaris i representants polítics de diversos països del món. Una delegació local, encapçalada per l’alcalde, Bartolo Egea (PSC), ha rebut aquest matí els dos activistes a la Casa de la Vila.

Deixa un comentari