Montcada i Reixac se suma al Pacte contra la segregació escolar

El document inclou 30 actuacions i 189 mesures concretes en nou àmbits que el Departament d’Educació vol implementar durant aquesta legislatura

L'alcaldessa, Laura Campos, en el moment de la signatura al Pacte contra la segregació escolar
Premsa Ajuntament

La sala Auditori del Parlament de Catalunya ha acollit aquest dilluns la signatura del Pacte contra la segregació escolar, al qual s’han adherit la majoria d’agents de la comunitat educativa i de l’arc parlamentari i institucional, així com multitud d’ajuntaments com el de Montcada i Reixac. L’acte ha estat presidit pel conseller d’Educació, Josep Bargalló, i el Síndic de Greuges, Rafael Ribó, que n’ha estat l’impulsor. 

L’alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos, ha assistit en representació del consistori i ha intervingut per reivindicar la feina feta a nivell municipal a l’hora de lluitar contra la segregació escolar. “Nosaltres fa molt que estem implicats i que treballem conjuntament amb altres administracions en la lluita contra la segregació escolar. Creiem i estem convençuts que els Ajuntaments tenen un paper molt important en el desenvolupament de polítiques combinin la igualtat d’oportunitats i l’equitat”, ha assegurat.

Al mateix temps, però, ha demanat que es tinguin en consideració els recursos destinats per dur a terme aquest projecte. “Cal tenir en compte que si no hi ha una bona dotació pressupostària, aquest pacte quedarà en paper mullat. No es pot deixar sol al món local en aquesta tasca perquè, si no, haver signat aquest pacte no haurà servit de res i tot plegat quedarà tancat en un calaix”, ha advertit. Finalment, Campos també ha volgut fer menció d’alguns dels programes que s'han impulsat des del consistori per lluitar contra la segregació a les escoles, com el Pla Educatiu d’Entorn, l’Aliança Educació 360 o el projecte Magnet.

Els ajuntaments que s’han adherit al pacte assumiran durant els pròxims tres anys l’adopció de les mesures consensuades que pertanyin al seu marc competencial. Per la seva banda, el Síndic, amb aquesta signatura, es compromet a coordinar el seguiment del Pacte conjuntament amb el Departament d’Educació i a elaborar un informe bianual de balanç que es presentarà al Parlament de Catalunya mentre el Pacte estigui vigent. El document íntegre es pot consultar al web montcada.cat.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari