Montcada implementarà el Pla Educatiu d’Entorn durant els pròxims 6 anys

El projecte s’ha presentat aquest dimarts en un acte a la Casa de la Vila

D'esquerra a dreta, Jessica Segovia, Carme Vigués, Laura Campos i Martí Teixidó
Sílvia Alquézar

Montcada i Reixac implementarà durant els propers 6 anys el Pla Educatiu d'Entorn (PEE), una iniciativa de cooperació educativa impulsada per la Generalitat que té per objectiu aconseguir l'èxit educatiu de l'alumnat de 0 a 18 anys i contribuir a la cohesió social mitjançant l'equitat, l'ús de la llengua catalana, l'educació intercultural i el foment de la convivència. La Casa de la Vila ha acollit aquest dimarts la presentació institucional de la iniciativa, a la qual van assistir una delegació dels Serveis Territorials del Vallès Occidental encapçalada per la seva directora, Carme Vigués, i l'inspector d'educació al municipi, Martí Teixidó, i una representació municipal formada per l'alcaldessa, Laura Campos, i la regidora d'Educació, Jessica Segovia, totes dues d'ICV-EUiA-E.

 

L'acte també ha servit per formalitzar públicament el conveni entre ambdues administracions per cogestionar, coliderar i cofinançar el PEE, que treballarà per millorar les condicions d'escolarització, potenciar la participació en activitats i espais de convivència de l'entorn escolar, a més de fomentar l'educació en valors, el compromís cívic, l'educació en el lleure i el treball en xarxa de tots els agents educatius. “Esperem que el PEE de Montcada sigui un referent amb noves bones pràctiques educatives”, ha dit Vigués, recordant que el conveni amb l'Ajuntament és el primer que subscriu el Departament després de les retallades pressupostàries dels últims anys. Els PEE es van posar en marxa el 2005 i, des d'aleshores, s'han elaborat 96 projectes per a 79 municipis d'arreu de Catalunya que impliquen un total de 885 centres educatius, el que suposa gairebé el 28% del total d'alumnat del territori. Al Vallès Occidental, el PEE s'ha implementat a Badia, Rubí, Barberà, Cerdanyola, Sabadell, Sant Cugat i Terrassa.

 

Ens fa molta il·lusió aquesta iniciativa on la participació de tothom és fonamental”, ha comentat Campos, afegint que l'Ajuntament aposta “per la missió transformadora de l'educació per aconseguir una societat més democràtica, justa i lliure”. L'edil ha reclamat a la Generalitat que doti els PEE dels recursos econòmics necessaris “perquè el seu èxit no dependrà només del capital humà”. En el torn d'intervencions també ha parlat l'inspector Martí Teixidó, qui ha descatat la importància de “fer ciutadans amb cultura que pensin per ells mateixos”. En aquest sentit, la regidora d'Educació ha indicat que “cal reactivar els agents educatius per crear xarxa i aconseguir fer una ciutat educadora”. L'acord entre l'Ajuntament i la Generalitat recull que al mes de juliol ha d'estar enllestit el conjunt d'accions, que es començaran a aplicar a partir del curs vinent.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari