Montcada negocia amb Salut un pla global per millorar l’atenció primària

La reobertura de les urgències nocturnes continua sense data per la falta de metges

Primera mobilització de la Taula per la Salut, feta el passat mes de gener
Berta Barcons

L’equip de govern i la Generalitat han començat a treballar una proposta integral que doni un salt qualitatiu en la prestació mèdica a Montcada. L’alcaldessa, Laura Campos (ECP) i el primer tinent, Jordi Sánchez (ERC) es van reunir el 4 de gener amb el nou conseller de Salut, Manuel Balcell.

L’alcadessa ho ha avançat aquest dijous durant la concentració mensual que la Taula per la Salut organitza sense interrupció des de fa més d’11 anys. “Vull ser prudent, encara no tenim l’esborrany però no podem deixar escapar aquesta oportunitat“, reconeix Campos. De cara a la trobada del febrer, l’edil confia poder donar més detalls a la Taula i puntualitza que el govern municipal continua lluitant per la demanda històrica de reobrir les urgències nocturnes.

El conseller de Salut, Manuel Balcells, amb l’alcaldessa, Laura Campos, i el primer tinent Jordi Sànchez, a la seu del departament Jordi SE

Sense data per la reobertura de les urgències nocturnes

En l’ordre del dia de la trobada institucional que l’alcaldessa i el del 4 de gener, hi havia també la reivindicació de la reobertura de les urgències nocturnes, que continua sense data de resolució. Balcell va explicar que la falta de concreció de la data de la recuperació dels serveis nocturns al CAP Montcada no incompleix els acords entre ERC i En Comú Podem del 2021 per a l’aprovació dels pressupostos de la Generalitat de l’any passat.

“Asseguren que no és una qüestió econòmica perquè tenen la partida per executar-ho, sinó que és per la falta de professionals de la salut en un temps marcat per l’exigència de la Covid”, subratlla Campos qui afegeix que “no és un problema exclusiu de Montcada”.

Les urgències nocturnes del CAP Montcada es van suprimir fa més d’11 anys, els mateixos que la Taula per la Salut porta manifestant-se al carrer per revertir una decisió fruit del període de retallades sanitàries.

Deixa un comentari