Montcada subvenciona la compra d’una ambulància i el foment de l’economia de Nahulingo

La població del municipi actualment fa servir un vehicle agrícola per traslladar els malalts

L’Ajuntament ha atorgat una subvenció de prop de 50.000 euros al Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, per fer diversos projectes solidaris amb Nicaragua i El Salvador. Les iniciatives són de caràcter divers i pretenen fomentar l’economia local, millorar l’àmbit sanitari i col·laborar amb zones afectades per fenòmens naturals. Les subvencions les atorga el Consistori i les canalitza el Fons Català. L’entitat que s’encarrega de gestionar els projectes a l’Amèrica Central és CECADE. Els ajuts que arriben de Montcada també fomenten l’ocupació entre els ciutadans de les localitats que reben els diners, perquè, en molts casos, són ells mateixos els que tiren endavant obres i millores en les seves comunitats.

Dels prop de 50.000 euros que provenen de Montcada, 9.000 es destinaran a la campanya engegada pel Fons Català com a resposta als efectes de l’huracà Fèlix, que va afectar l’Amèrica Central a principi de setembre passat. Una altra part de la subvenció, de 37.000 euros, es destina a donar suport a dos plans de cooperació engegats pel Fons Català, per incentivar l’economia local de Nahulingo –agermanat amb Montcada– i del nord de Morazán, a El Salvador. Els diners serviran per crear un complex turístic a Nahulingo, amb el nom “El pescadito de oro”, que disposarà, entre d’altres serveis, d’una fosa sèptica, piscina, vestuaris i una zona amb petits llocs de venda d’aliments, que els gestionaran famílies de la població.

Un altre projecte que subvencionarà l’Ajuntament és l’enfortiment institucional de l’Associació de Municipis del Nord de Morazán, a El Salvador, així com també, el suport a les seves activitats productives locals mitjançant el desenvolupament de comitès municipals de turisme i producció agrícola, fomentant sectors econòmics locals com a generadors d’ocupació i ingressos a la zona.

D’altra banda, l’Ajuntament ha aprovat una altra projecte per a la millora del centre escolar El Confín, al barri de San Miguel de Montcada de Nahulingo, i també per comprar una ambulància per a la localitat. Actualment, el veïnal fa servir un vehicle agrícola que no està en condicions per transportar malalts (a la imatge). Aquest projecte el van promoure les dues cooperants locals que a l’agost van viatjar a Nahulingo, Elisabeth Andújar i Lídia Gimeno.

Foto: Elisabeth Andújar

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari